Lapper

Jeg har hatt besøk noen dager og trengte noe å servere på ettermiddagen.  Lapper er noe som hører sommeren til så jeg trålet rundt etter forskjellige oppskrifter .  Jeg endte opp med å ta litt fra noen av de og legge til litt selv.   Resultatet ble skikkelig bra allerede på første førsøk og her er oppskriften.

4 egg

1 dl fløte

1/2 ts vanilje (jeg har fått rent vaniljepulver hjem fra utlandet )

1/2 dl smeltet smør

1 ss fiberhusk

1/2 ts sukrinmelis

Pisk  sammen egg fløte smeltet smør.  Tilsett vaniljen, fiberhusk og sukrinmelis eller annet søtning.  La det svelle i 5 minutter -virker det veldig tynt da tilsett litt mer fiberhusk – forsiktig den tykner fort.  Stek lapper.

Vi hadde friske bringebær og tyrkisk yoghurt til.  På en lapp bevilget jeg meg en t-skje blåbærsyltetøy.

Jeg har kjøpt Nora blåbærsyltetøy uten tilsatt sukker. Jeg oppdaget at dette bare har 17,2 gram karber og 4,4 er sukkeralkoholer som skal trekkes fra så det reelle karbohydrat innholdet er 12, 8 .  T-skjeen jeg unner meg med syltetøyet er 10 gram mao 1,3 gram karbohydrat.  Det må være lov en skjelden gang, og særlig når lappene er så godt som fri for karbohydrater.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

7 kommentarer til “Lapper”

 1. Solis - 25.07.2011 14:03

  Dette ser kjempegodt ut, skal prøve ut denne så fort som mulig 🙂

 2. Rita - 27.07.2011 10:36

  Hei.. desse må berre lages! Ser knallgoe ut 🙂 Men lurte på en ting. Eg har ikkje vaniljepulver. Veit du om eg kan erstatte det med en halv vaniljestang?? Blir det det samme tror du?

 3. missM (Hverdagseventyr) - 27.07.2011 20:50

  Skal prøve dette ut nå 😀
  De ser fantastiske ut og jeg gleder meg.
  Men en halv dl smeltet smør….. gram??? og så lurer jeg på det samme som Rita med vaniljestang.

 4. Tone - 28.07.2011 09:46

  Å hallo! Disse var supergode! Frokosten er redda!

 5. Makronella - 31.07.2011 16:10

  Har ikke gram på smøret -målte bare opp en halv dl ferdig smeltet smør -blir det litt for mye gjør jo ikke det noe – fett skal vi jo ha
  Det går helt fint å bruke vaniljestang vil jeg tro

 6. Rita - 02.08.2011 09:46

  Eg prøvde med vaniljestang og det gikk kjempefint. Men vil ha i litt bakepulver neste gang.. de ble veldig tynne.. hevet fint under steking, men så bare «klappet» de sammen:) Men smaken var nyyydelig 🙂

 7. Lavkarbo Lapper « Lavkarbo Oppskrifter - 29.09.2012 10:33

  […] resten av oppskriften her! september 29th, 2012 | Tags: Dessert, frokost, lapper, lavkarbo, lchf, pannekake | Category: […]

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.