Marinert ytrefilet

Jeg kom over et tilbud på ytrefilet forleden.  Tok med et passe stykke, og tenkte jeg ville teste det ut med marinering.

Erfaring fra tidligere skjærer jeg tynne skiver av kjøttet.  Legger det i en plastpose.  Putter i løk i skiver, finhakket hvitløk (ca størrelse en fedd) og friske urter.

Heller på 1 dl olje og 1 dl rødvin pluss 1 t-skje marineringskrydder (står så på boksen )  Lukk posen tett og legg i kjøleskap.  Jo lengre kjøttet får ligge jo bedre tar det til seg smak.

Planen for mitt kjøtt var at det skulle bli middag neste dag, men den planen gikk i vaksen så kjøttet ble liggnede to netter.

Når det skal brukes tar jeg det ut av posen og over på et fat-slik at ikke vesken kommer med.  Kjøttet trenger bare noen minutter på hver side på grillen så sørg for å ha det meste klart før du starter grillingen.

Jeg har fløtegratinert jordskokk til.  Oppskrift finner du her på Lchf- bloggen.

Jeg hadde og diverse sopp og paprika -grillet i aliminiumsform på grillen til.  Samt jeg prøvde ut forskjellige urtesmør jeg har laget.

Skikkelig snadder måltid.  Kjøttet er og absolutt brukbart.  Husk bare tynne skiver er lettere å få møre og fine enn tykke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.