Ny bestevenn ?

Jeg bruker soslikkefrø, linfrø og sesamfrø og diverse nøtter til brød og baking.  Jeg har vel nevnt noen ganger at jeg pleier male opp store deler med mandler , solsikkefrø og linfrø og har i tette bokser.  Sesamfrø blir litt fuktigere enn de andre frøene så de maler jeg opp for hver gang, jeg har ikke turt å lagre de ferdig malt.

Men så var det malingen da,  mandler og solsikke frø er null problem å ta på den store kjøkkenmaskinens mandelkvern, men linfrø og sesamfrøene går rett gjennom.  Foodprosessoren min maler de ikke, heller ikke bollene til stavmikser så jeg har tatt litt og litt av gangen med stavmikser – det tetter seg lett rundt knivene så arbeidet har vært litt møysommelig av og til ………

På  påskeaften,( etter butikkene stengte),  leste jeg hos Min lavkarbomat at hun malte frø i  elektrisk kaffekvern og skrøt veldig av det, og jeg må si jeg tente på ideen.   Jeg har bare gått og ventet på hverdag igjen så jeg kunne ut å få kjøpt.  Elkjøp var utsolgt for den billigste og neste kostet så pass mye mer at jeg ville sjekke «jula» som ligger like ved, og der hadde de kvern til 149 kr -ingen formue.   Den har en effekt på 150 w litt svakere enn elkjøp sin. Måtte jo rett hjem og prøve.  Linfrø, sesamfrø  og solsikkefrø ble malt på null tid, mye raskere enn stavmikseren og mye bedre malt. En kan male 70 gram om gangen og dette gikk fort,  før en drøm!!

Dette er nok et redskap som blir mye brukt fremover absolutt en ny favoritt.  Takk for tips -bringer det her videre til de som er innom og leser.

 

malte sesamfrø – tok noen få sekunder, og ca 70 gram ble så finmalt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

1 kommentar til “Ny bestevenn ?”

  1. Hildegunn - 13.11.2012 19:36

    … Bruke mammo sin ‘magic bullet’ for det eg…. og synes den fungerer utmerket… (både til krydder laging og til anna…) http://www.tvins.com/no/products/magic-bullet/magic-bullet.php

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.