Marengs- og bringebærkake

I vinter kjøpte jeg boken «Bakeglede uten sukker » av Annika Rogneby.

Boken er utgitt på Forlaget lille måne , og jeg har vært i kontakt med de og fått tillatelse til gjengi noen av oppskriftene her i bloggen min.

En av oppskriftene jeg merket meg  da jeg bladde gjennom boken første gang var Marengs og bringebær kake.  Ettersom jeg kom over ferske bringebær i butikken i dag fant jeg ut at nå er det på tide å prøve ut denne kaken skikkelig.

Bunn

3/4 dl sukrin

4 eggeplommmer

75 gram romtemperert smør

1/2 dl fiberhusk

1/2 ts vanilje

2 ss fløte

1 1/2 ts bakepulver

bringebær -1 -1 1/2 dl

Marengs

4 eggehviter

3/4 dl sukrin

1/2 ts eddikessens

( jeg reagerer veldig på den kalde smaken av sukrin, jeg reduserte derfor mengden til 1/2 dl både i bunnen og marengsen)

Visp eggeplommer og sukrin til det blir porøst bland de tørre ingrediensene og rør det sammen med fløte og mykt smør i eggedosisen.  Bre det utover en langpanne 20x 30 cm Jeg valgte bruke rund silikonform.

Ofte syns jeg at deiger i lavkarbo variant blir litt vonde å bre utover. -Jeg velger å bruke baksiden på en skje som jeg dypper i kaldt vann jevnlig -da glir den lett over deigen uten at denne kladder.  Strø bringebærene utover bunnen

Pisk eggehvitene til et hardt skum Under piskengen tilsettes sukrin og eddikessens.  gammel vane fikk meg til bare ha sukrinet rett i hvitene fra start -og eddikessensen -ja den klarte jeg glemme, men jeg fikk stiv og fin marengs likevel.

Stekes midt i ovnen ved 175 ° i ca 40 minutter.  Jeg strevde veldig med få marensglokket stivt -forlenget stektid så lenge jeg turde men ga opp til slutt.  Satt kaken på rist til avkjøling og tenkte vi fikk leve med den slik.  Da jeg sjekket den etter en stund er marenglokket på toppen skikkelig sprøtt og fint – tydelig at det stivner etter det kommer ut.

For å få kaken ut av formen bruker jeg to runde rister.  Jeg legger den ene over formen og holder den tett mot formen mens jeg veltr kaen rundt , fjerner så formen og legger andre risten på bunnen og snur kaken tilbake riktig vei.  Fordelen med sikikon former er at kaken løsner uten problem.

Avkjøles helt på rist.

Denne kan jeg trygt anbefale videre.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

6 kommentarer til “Marengs- og bringebærkake”

 1. Hege - 05.05.2011 13:25

  Hei!
  Først takk for en kjempefin blogg som gir meg masse inspirasjon!
  Synes denne kaka minner litt om bunnen i «Verdens beste». Stemmer det? Lurer på å bake to stykker og ha vaniljekrem i mellom. Er det Tupperwares runde silikon du bruker her? Bare så jeg vet hva som er passe stort til deigen.

 2. Makronella - 05.05.2011 14:58

  Takk for det , Hege.
  Bunnen kan nok minne litt om verdens beste – jeg tenkte tanken selv da jeg lagde den -uten bringebær med mandler oppå liksom. Haddee glemt det igjen nå så takk for en påminning

  Det var tupperware sin form jeg brukte her – ellers bruker jeg at slags silikonformer.

 3. Hege - 05.05.2011 15:33

  Da vet jeg hvordan kake det blir 17.mai 🙂

 4. Makronella - 05.05.2011 18:23

  Spennede -skriv gjerne en kommentar hvordan den blir 🙂

 5. Chriss - 26.08.2011 14:04

  Hei!
  Jeg ser det er brukt kun sukrin i alle oppskriftene, fant ikke det i den butikken jeg var i, så endte opp med «Splenda».. fungerer dette like greit??

 6. Makronella - 26.08.2011 15:15

  Sukrin kjøpes på helsekost (pluss enkelte ultra og menybutikker ) splenda kan nok og brukes

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.