Kyllingwok

 

I går var det et  ønske om wok mat som ble luftet her og det ble oppfyllt, selv om jeg gjerne skulle hatt litt andre ting og i hus, men når man ikke gidder dra på butikken og handle inn til en spontan middag tar man det man harø- og resultatet ble riktig så bra

Ingredienser:

4 store kyllingfileter skåret i tynne skiver
2 løk
1 stor rød paprika
1 brokkolibunt
knapt 2 dl brun saus toro – ferdig laget
3 dl  wok grønnsaker (frosne fra norek  )
ingefær
hvitløkpulver
1/2 ts soyasaus
1 ts sukrin
Olje til steking

Det er en ganske stor porsjon jeg lager i dag så jeg velger å frese kyllingen så vidt gjennomstekt og legge det over på et fat.

 

Deretter er det løk parika og brokkoli som  freses til de  knapt mør og tilslutt en omgang på de frosne grønnsakene – de har jeg skyllt i en sil slik at det er minimalt overflødig veske.  Suplerer med disse  i dag siden jeg ikke hadde så mye ferske grønnsaker i huset.

 

Fine farger på den frosne blandingen

 

Når alt har vært gjennom stekingen blandes de forskjellige delene sammen i pannen igjen.  Jeg pleier bruke en stor sautepanne- fungerer like fint som woken.  Drysser på ingrfær og hvitløkspulver.  Jeg har en brun torosaus ferdig laget og bruker 2 dl av den på maten i dag.  Må nok handle inn litt woktilbehør til utover høsten

Torosausen gir 5 karbohydrater pr ferdig dl , men hele retten i dag er på 7 porsjoner så totalt er det ikke så galt. Smaks setter med 1 liten t-skje sukrin og 1/2 ts soyasaus.
Ungdommen vil ha ris til -noe de og få,  Selv spiser jeg kjøttet og grønnsakene uten noe annet -fungerer helt fint for meg.  Fult mulig å lage jukseris av blomkål til- selv er jeg ikke så begeistret for den -kaskje fordi jeg ikke helt fikk det til da jeg prøvde meg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.