Sellerirot og blomkål mos med pølser

Jeg har vokst opp med pølsestappe som en jevnlig middagsrett.  Det var en variant av pølse og potetstappe men der pølsene var kutta opp og blandet i stappen.  Jeg har laget det før og skrevet om det, men da hadde jeg bare blomkål i mosen og kokte blomkålen godt i fløte.  Etterhvert som tiden på lavkarbo går endrer en litt på rutiner og fremgangsmåter.  Nå koker jeg grønsaker til mos møre i vann, ofte moser jeg de bare sammen med litt smør og dropper fløten helt.  Jeg har kommet frem til at en fin erstatning for potetmos er en mos med like mengder sellerirot og blomkål.

Blomkål

sellerirot

1 – 1 1/2  dl fløte

smør

muskatnøtt

pepper

salt

Del blomkål og sellerirot i mindre stykker.

Kok  de godt møre i vann og sil av vannet.  Tilsett ca 1 dl fløte, en god ss smør og gi et oppkok.

Mos sammen med stavmikser og smak til med krydder.

Varm pølse og del i biter fø pølsen blandes i mosen.

Mosen kan selvsagt brukes som tilbehør uten pølse i.

Steking av mange karbonader / kjøttkaker /medisterkaker

Det er en tidkrevende og kjedelig  jobb å stå og steke store porsjoner med karbonader og kjøttkaker.

Jeg har tatt frem en gammel og god måte å steke mange på en gang, uten steke-os og uten å måtte stå og passe på hele tiden.  Litt fem og tilbake blir det men jeg syns likevel det er en greit metode.  En kan fint steke kaker av en deig på 1 kg i en engang med denne metoden.

Varm opp ovnen til 250 grader

Når deigen er ferdig og stekingen skal begynne ta frem en langpanne, sør et lite lag smør i bunnen.  Jeg har ikke gjort dette på lenge og gjorde tabben med legge bakepapir i bunnen.  Ikke helt smart og gjorde at jeg måtte ha en ekstra runde med stekingen.

Droppe bakepapiret, blir ikke noe farge på kjøttkakene da.

Form kakene og legg de i langpanna inntil hverandre . Sett den så i ovnen på nederste rille.  La stå i ca 12 minutter, ta de ut og vend kakene med en stekespade og sett formen tilbake midt i ovnen denne gang .

Stek videre i 5 minutter .  Rist litt på formen stek videre i 12 minutter til rist lett på de for de tas ut av ovnen.

Dersom de ikke er ferdig nå stek de noen minutter til, hos meg har de alltid vært ferdig stekt etter denne metoden. Rør ut pannen med litt vann eller buljong og bruk kraften til saus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...