Svinebiff med kremete grønsaker

Jeg kom over noen biffstykker av svinefilet og fant ut at det var utrolig lettvindt og grei middag.  Fort å lage og gode variasjonsmuligheter.

Middagen her ble ganske enkel

Krydre kjøttet og stek det som en biff – jeg stekte 3 min pr side og lot det deretter hvile.

 

 

Mens kjøttet hviler freser jeg opp sopp og løk i godt med smør. Dette surrer til det begynner bli mykt.  Da tilsetter jeg strimelet squash (endelig fått julienejern)

 

 

Lar squash surre med noen minutter for jeg heller over fløte som får et lite oppkok.  Rask og godt tilbehør.  Smake til med salt og pepper og klar for servering.

Kokostarteletter med mørk sjokolade

I vinter fant jeg en oppskrift i et blad som jeg klippet ut og ville prøve.  Den har blitt liggende uten at jeg har gjort noe med den, men nå hadde jeg plutselig et par eggehviter til overs og fant ut jeg ville prøve oppskriften.  Den kommer vel i kategori dessert / konfektkake.  Byttet ut sukker med sukrin fra orginalen og dermed ble den mye mer  riktig.

2 eggehviter
1/2 dl sukrin
1 dl kokosmasse

1 1/4 dl kremfløte
200 gram mørk sjokolade(minst 70%)

Sett ovnen på 200 grader.

Pisk sammen eggehvite sukrin og kokos – JEg valgte piske eggehvite og sukrin litt sammen før jeg hadde kokos i – Fordel det hele i 8 muffinsformer av aluminium smør de lett i bunn.  Jeg brukte det denne gangen men neste gang vil jeg prøve med sikikonformene vil tro de er lettere å få ut av formen da.
Sett de midt i ovnen og stek i 8 min La de hvile noen minutter etter steking.

 

 

 

Mens de steker kok opp fløte -ta av varmen og ha i sjokoladen som er brukket i biter.  Rør den inn til den er helt smeltet.
Fordel sjokoladen i formene og sett de i frysen i 10 -15 min

 

 

Server evt med et lite dryss kakao over, noen bringebær og blåbær -eller bare som de er.

 

Foccacia – igjen

Jeg har tidligere laget foccacia -men det er en stund siden nå.
Når grillsesongen begynner nærme seg dukker tanken på gode brød som tilbehør opp, men også soppsuppen jeg lagde fikk meg til å ville ha et godt brød til.  Om brødet var klassisk og typsisk for slik suppe vet jeg ikke helt, men hvem bryr seg -godt var det og jeg tenkte fremover da jeg lagde det.

Fremgangsmåten og ingrediensen var ganske lik den forrige oppskriften,  men noen små endringer ble det

100 gram sesamfrø males med stavmikser til mel
50 gram solsikkemel (malte solsikkerkjerner)
1,5 ss bakepro    (Kan sløyfes men jeg hadde litt for lite frø. Har aldri brukt det før men fikk høre på helsekosten at det var sååå ok spesielt til kaker)
1ss fiberhusk

1boks (100 gram ) tine urteost
1/2 dl fløte
3 egg

I tillegg hadde jeg ca 1 ss olje fra et glass fetaost og 1 god ts pesto

Deigen er relativt løs men det er helt ok.  Jeg vil ha dette brodet relativt tynt så jeg har deigen ut i den runde silkonformen.  Oppå sprer jeg en blanding av marinert hvitløk, soltørkete tomat og oliven.  Rosmarin og maldonsalt -halve brødet får den orginale andre halve et dryss med røkt maldonsalt

 

 

I ovn ved 175 grader og ca 20 min
Deles i snipper og nytes med suppe, grillmat – eller bare nytes!

 

 

 

Har noen varianter til av slike gode smaksrike brød, de skal jeg teste ut i lavkarbovariant fremover og komme med oppskrift

Kremet soppsuppe

På handletur i går fikk jeg øye på en pose med kremet soppsuppe og fikk utrolig lyst på det.  Et lite problem var det dog, for mye karbohydrater.  Da er det to valg, enten glemme det eller lage det selv og siste alternativ var det beste fant jeg ut.  Kanskje ikke rette sesong for soppsuppe, men sopp plukking har altid foregått i grønsaksavdelingen for meg ikke i skogen.  Butikken jeg var i hadde ikke veldig godt utvalg i sopp så jeg tok med en pose frossen soppblanding og en god porsjon med friske chaminonger.

Suppen ble til av følgende :

500 gram sopp
4 sjalottløk
8 dl hønsebuljong
1,5 dl fløte
2 dl crème fraîche
1 ts tørket basilikum
salt
pepperRengjør soppen, kutt den i småbiter Finhakk sjalottløk og surr dette på middels varme i en gryte til det er mykt.  Det tar 8-10 minutter.

Hell på hønsebuljong og la det hele småkoke i 10 minutter sammen med basilikum.


Når vi ikke kan jevne suppen på tradisjonell måte må alternativ brukes. Ta ut ca halvparten av soppen og litt kraft, mos dette samme til en fin purre med stavmikser og ha det tilbake i suppen sammen med fløten og creme fraiche.  La småkoke et par minutter, smak til med salt og pepper og server.Jeg fikk utrolig lyst på urtebrød til og endte opp med å lage et foccaciabrød.  Kanakje ikke helt klassisk til slik suppe, men utrolig godt

Chicken nuggets

På den daglige bloggrunden finner man mye fristende og i helgen så jeg Line hadde laget chicken nuggets. Disse så fristende ut og siden jeg kom over kyllingfilet på tilbud i dag ble det hamstret litt, og dagens meny ble kyllingnuggets.

Oppskriften til Line finner du her.
Eneste forandringen jeg gjorde var krydderet. Jeg brukte 600 gram kylingkjøttdeig, 1 ts Cemo kyllingkrydder, og 1/4 ts hver av paprika og chili. Jeg fikk 25 nuggests av denne mengden.
Hadde litt for høy varme i pannen i starten så de første jeg stekte ble litt mørke, men ikke verre enn at de var brukbare.

 

disse er litt lyse enda

 

Som dressing brukte jeg rømme blandet med sambal oelek, pluss at jeg hadde en ss sweet chili saus. Den inneholder relativt mye karbohydrater men for meg er det såpass sterkt at jeg ikke klarer mye.  For morro skyld veide jeg det jeg tok, 12 gram og det var igjen en del så ble ikke så gale likevel.

 

 

Langt fra siste gang disse lages. Kommer nok til eksperimentere litt med krydder og tilbehør men jeg skal ha de flere ganger, det er helt sikkert.

Kyllingfilet med brie

Av og til legger jeg handleturen til andre butikker er den vanlige «kjedelige » Butikker med litt finere kjøttdisk og delikatesseavdeling.  Denne helgen fant jeg en slik butikk -var på jakt etter noe snadder til lørdagsmiddagen og det var nok av ting velge i.   Det som fristet mest var likevel noe jeg fint kunne lage selv – kyllingfilet med brie og bacon. Jeg har laget fylt kyllingfilet før, men aldri med brie så dette fristet.   Prisen var relativt høy så jeg nøyde meg med et stykke brie og gikk hjem og fisket kyllingfilet og bacon  ut av frysen og lagde det selv.

En skive brie og en skive bacon til hver  kyllingilet
Skjær en lomme i filetene og putt brien inn i den -lukk igjen og surr bacon rundt -Jeg hadde et dryss med kyllingkrydder på toppen.  Brune lett i en stekepanne med godt med smøpr og legg over i ildfast form -Stek v 200 grader i 15-20 min (sjekk at kyllingfileten er gjennomstekt.  La hvile i ti min før servering

 

Som tilbehør freste jeg sopp, purre parika og kinakål – hadde en skvett fløte i og helt til slutt en god spise skje med jacob rødvinssaus.  Denne sausen er geleaktig når den er kald så er lett å ta litt av.

 

Tomat med ost

På jakt etter en lett og god lusj endte jeg opp med noe så enkelt som skjære en tomat i skiver -legge skivene på et bakepapir.  Kan være lurt smøre det lett, satte seg litt fast.

 

 

Litt pepper på tomatene,  deretter en hånfull revet ost  – tilslutt et dryss med oregano på toppen.

 

 

Stek det hele i ovn til osten er smeltet og fått et litt gyldent preg. Like godt som enkelt 🙂

 

Kyllingfilet med kokosmelk og tomat

Kyllingfilet har jeg en del av i frysen og fant ut at jeg måtte finne noen nye måter å tilberede de på.  På din mat fant jeg en oppskrift -som jeg selvfølgelig måtte endre en del på – tomt for en del fra oppskriften, men også den innebygde trangen til endre oppskrifter;)  Uansett det er altid greit med en base å begynne med.  Utgangspunktet finner du her m og min versjon kommer her- man

6-7 kyllingfileter
2 løk
1 paprika
1 bunt brokkoli
1 ss pesto
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
1/4 ts chilipulver

Brun kyllingfiletene, Skjær opp paprika, kutt løk i båter, del brokkoli i passe buketter.
Legg alt i e  ildfast form.

 

Bland sammen kokosmelk og tomatboksen -og ha i en god ss pesto – Hell det over formen med kyllingen og la det hele ¨steke v 225 grader i 30-35 min.

 

 

Jeg vil tro hvitløk ville gi en ekstra piff på smaken, men i dag ble det laget etter hva som var på kjøkkenet og hvitløk var jeg tom for.

 

 

Skikkelig god kyllingform,  utrolig fort og lett å lage – så denne skal jeg prøve i forskjellige varianter senere også.

Hvitvins dampet torsk med safran

Nok en gang har jeg vært på Godfisk og funnet middag.
Hadde noen fine fiskefileter i frysen fra sist jeg handlet  fisk og denne gangen falt valget på en oppskrift med hvitvinsdampet torsk med safransaus

800 g skreifilet
2 ts salt
1 dl hvitvin
1 dl vann
0,5 stk sitron
2 dl kremfløte
0,5 g safran
Brokkoli
Dryss salt over fiskefiletene og la de hvile i 20 minutter -skyll og tørk de
Hvitvin vann og saft av en halv sitron gis et oppkok før fiskestykkene legges i -la koke opp og la fisken trekke til den er gjennomkokt.  Ha fisken over på et fat, dekk med folie og hold det varmt i ovnen (70 grader )

Kok brokkolien
Sil kokekraften -ha i fløte og kok til det tykner. Ha i safran og smak til med salt om det trengs.
Legg fisk og brokkoli i sausen og server .


Nydelig farge på sausen – mottagelsen her blandet -de andre syns den var god, jeg kunne styre begeistringen over smaken som safranen gir -fikk vel bekreftet det at jeg ikke er så begeistret for safran -for de som er -go for it 😉


Fleskepannekake på lavkarbovis

Det har vært lite protester på de endringene som har blitt introdusert i heimen  med mitt lavkarbo kosthold.
Men noen protester på mat som har «forsvunnet » har det vært innimellom, og den største har vært -lenge siden vi har hatt fleskepannekaker til middag!! Og den har kommet oftere og oftere i det siste, så jeg bestemte meg for etterkomme ønskene, og ta restene fra søndagsmiddagen til meg selv.

Røre ble laget og bacon stekt og da kom jeg til tenke på at jeg lager jo  pannekaker av og til så hvorfor ikke også som fleskepannekake.  Jeg lager derfor en røre av min variant og.  Jeg steker disse i ovn som en stor kake. Oppskrift og fremgangsmåte finner du her.
I halve formen legger jeg lettstekt bacon i bunn -på andre halvdel først røre så baconet oppå.

 

 

Regner ikke med detutgjør noen forskjell, men tester det ut. Over langpannen drypper jeg fettet fra baconstekingen.

 

ferdig stekt
To store gode fleskepannekaker.

 

Jeg kan ikke si de smaker som vanlige pannekaker – det ville vært en løgn, men at det smaker godt er ingen løgn, det er det absolutt helt greit alternativ.  Baconfettet som ble dryppet over røren gjor og sitt til at det er plenty med god baconsmak – så fremtiden ser lys ut for de som vil ha fleskepannekaker til middag her i huset -Mor har også et alternativ -så  det kan skje igjen 😉

Line har også laget fleskepannekaker for en tid siden -hun hadde en litt annen måte å gjøre det på -hvordan ser du her


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Next Page →