I gang igjen

Siden slutten av november har det ikke skjedd stort på vekten – opp et kilo i begynnelsen av desember etter en helgetur, men det forsvant fort igjen.
Jula kom jeg gjennom uten noe dramatisk endring på vekten -5-600 gram i variasjon, ingen ting med tanke på at det var jul.  Det rare er at tidligere i mine jag etter lavere vekt har slike «nederlag» fått meg ut av balanse og fått vekten til øke enda mer, men ikke denne gangen på lavkarbo.
Går vekten opp, vet jeg som regel hvorfor og klarer bevare roen og fokus og få den på rett kjøl igjen.  De siste dagene har jeg skjerpet meg med hensyn til å spise helt riktig -mer fett og ikke minst nok vann – iallefall mye mer enn siste måned eller skal jeg si to ? Og det lønner seg. Plutselig etter to måneder stillstand forsvinner grammene igjen -sakte men sikkert – det inspirerer til enda bedre fokus og enda mere vanndrikking -er allerede på dagens andre liter. Er bare en novise og nybegynner i lavkarbo verdenen men jeg lærer stadig, og har heldigvis en god mentor også.  Pluss at der er mye å hente i forskjellige blogger og på http://forum.lavkarbo.no/

Dessertene

Som jeg skrev om i går prøvde jeg meg på desserter – den klumpegelekremen -vel ungdommen spiser den så dermed slipper den havne i søppelbøtten, for meg ble kremen for «tørr»

 

 

Fromasjen er helt grei – den er prøvesmakt,  har nok ikke vært flink nok å røre inn den ekstra geletinen så den har klumpet seg litt, men det er jo bare å ha nok i neste gang -og muligens litte granne mildere saft ………

Når det gjelder geleen ser den fin ut -den er ikke testet ut, men blir det nok i løpet av dagen.
Jammen kom ikke de søte små oppbevaringsboksene jeg kjøpte etter jul til nytte også -utmerket til en liten geleporsjon -og sikkert til fromasjen også 😉

Lavkarbo

I  mange år har jeg hatt noen kilo for mye – «alt» har vært prøvd mer eller mindre vellykket -gått ned noe -og vips på igjen med renter . 

Etter  sommeren hadde jeg en alvorsprat med meg selv -prøvde omprogrammere hodet lite granne samtidig som jeg faktisk brukte noka pulver , drittlei som jeg var av alt både mat og meg selv -så kom jeg borti lavkarbo -nope ikke noe for meg, har jeg lenge sagt -herlighet ikke spise brød eller pasta ???? hva skal jeg da spise.  Denne gang var jeg klar for å prøve og gikk i gang .først litt light utgave før jeg hev meg på dypt vann -og lyktes -til jul var ti kilo borte -og jeg er der nå at jeg håper ti nye er borte til sommeren – Jeg leser og lærer -prøver og feiler og lykkes og nye matvaner og retter dukker stadig opp

Som i dag da skulle jeg prøve lage dessert -he he vi som har slikt på julaften, men noe utskeielser må til -så jeg hev meg over en Heistad gele pose og en kremfløte -hadde hørt at det ble fin fromasj ……… joda det ble gele og det ble krem men så var det blandingen da ……… hvordan ? gelen var jo litt sånn småbit aktig etter jeg pisket den igjen…….. Men når alt annet slår feil : LES bruksanvisningen : gelen må ikke stivne -nei hei, den må ikke det nei, ja ja min altetende yngste syns krem med gele-biter i var godt så det kan jo være født en ny oppskrift.

Videre har en jo hørt at det kan lages gele av fun light og gelatin – men hvor mye saft og hvor mye gelatin ?? Så jeg prøver igjen – også på fromasj …… ny krem og ny gele -etter to timer mer gelatin i begge deler …. her er det bare vente i spenning ……….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...