Kyllingsalat

I en link på VG (tror jeg ) fant jeg en  artikkel fra Vektklubben om mat som metter.  Ene bilde av en salat så utrolig fristende ut, så jeg kopierte retten og fant ut at jeg kunne dele den her.

Jeg brukte :

  •  babyleaf salat
  • cherrytomater
  • agurk
  • paprika
  • rød løk
  • kik-erter
  • avokado
  • og kyllingfilet

Jeg har ikke skrevet mengde på ingrediensene . Det tilpasser en etter hvor mange som skal spise, hvor glad en er i de forskjellige ting og hva en har tilgjengelig og .  Jeg brukte kyllingfilet som jeg stekte i strimler, de fikk dessverre litt for god farge…….som fremgår av bildet.  Jeg tenker at en kan bruke det kjøtt en har tilgjengelig -feks rester fra middag. Jeg vil tro at reker og kan være godt i denne salaten. Bland bare alt sammen i en skål eller på en tallerken drypp noen dråper sitron/lime og god olivenolje over og nyt .

_DSC2997

 

Indisk inspirert kyllingrett

Av The Shrinking Line fikk jeg følgende oppskrift, samt lov til legge den ut her.

Kyllingfilet har en tendens til å gå igjen og det kan i perioder bli litt kjedelig.  Her er kyllingen marinert i yoghurt med indisk krydder. Line hadde to forskjellige varianter og jeg lagde likegodt begge variantene på en gang.  Krydderne jeg brukte var  Indian curry og Garam masala.  Jeg har kjøpt krydderet via iherb , men det er nok av indisk krydder å få kjøpt i vanlige butikker også.

Jeg brukte 3 kyllingfileter til hver type marinade.   Marinaden ble lagd av 1,5 dl tyrkisk yoghurt og 1 ss krydder rør godt sammen.

Legg kyllingfilet bitene i en plastpose og hell marinaden over.  Sørg for at alle bitene blir godt smurt inn med marinaden og  lukk posen tett rundt kjøttet.  La det hele ligge i kjøleskapet i 1 døgn.

Ferdig marinert kjøtt legges over i en ildfast form og stekes i ovn v 200 grader i 20-30 minutter.  til kjøttet er gjennomstekt

med indian curry

Garam masala

Sammen med kjøttet hadde jeg en stekt  grønnsaksblanding av sopp squash paprika løk.

Jeg hadde trodd og håpet at yoghurten skulle bli litt kremet, men det ble den ikke, den ble mer hard og klumpet så det er ikke nødvendig ha for mye ekstra marinade med tanke på saus f.eks.

Kjøttet smaker skikkelig godt.  Faktisk kunne det gjerne hatt enda mer smak av krydderet så mulig jeg deler kyllingfileten i 4 neste gang.

Ovnsbakt kylling med tomatsaus og mozarella

På klikk.no fant jeg en kyllingrett jeg synes så litt spennende ut.  En ovns rett med kylling tomatsaus og mozarella ost.  Jeg har laget en liten endring fra originalen,  den hadde spinat i bunnen, jeg valgte legge skiver av aubergine der, og dermed få en mer komplett rett ut av det.

Min versjon av retten ble slik :

  • 1 stor aubergine
  • kyllingfileter
  • tomatsaus
  • mozarella

 

Skjær auberginen i cm tykke skiver og brun de i en stekepanne før de legges utover bunnen på en ildfast form.

Legg deretter et lag tomatsaus, hjemmelaget eller ferdig kjøpt (kjøper du tomatsaus sjekk at du tar den med lavest karbohydratinnhold. Oppskrift på hjemmelaget her.)

Brun kyllingfiletene og legg de i formen før skiver med mozarella legges oppå kyllingen igjen. Til slutt et lite dryss oregano om en vil.

Stek i ovn ved 180 grader i 20 -30 minutter.  Server som den er eller med en salat til.  Bilder av ferdig rett klarte jeg av en eller annen grunn få så uskarp at de ikke var brukbare.  får prøve huske knipse neste gang jeg lager denne retten.

 

Kylling i fløtesaus

Det enkle er ofte det beste, noe denne middagen kan bekrefte.  Kom sent hjem og på en rask tur i butikken tok jeg med en ferdiggrillet kylling.  Utrolig kjedelig å bare ha den som den er derfor fikk den følge av purre paprika og fløte. Og resultatet ble så bra at det er merket ut som middager for fremtiden og.

  • 1 grillet kylling
  • 1 rød paprika
  • 1/2 purre
  • 1/2 – 1 boks fløte

 

Del kyllingen i biter.   Del paprika og purre og surr dette mykt i litt smør i en gryte.

Ha i kylllingbitene og hell over ønsket mende fløte.

Om en bare vil ha det kremet vær forsiktig med fløten, mer fløte om en ønsker en saus.   La det hele småkoke til fløten tykner og kyllingen er varm.   Server det som det er eller med mer grønsaker, feks kokt brokkoli.

 

 

Kyllingsuppe med karry

Dette er en smakfull suppe som jeg har fåt servert flere ganger, men aldri laget før nå. Jeg har gjort en liten endring fra orginaloppskriften.  Der var det 1-2 epler, jeg valgte bruke 1.  Det var og to  bokser med tomat i orginaloppskriften.  Det er en del karbohydrater i disse tomatbåtene så jeg har valg kutte ned til 1 for redusere karbohydratene.  Jeg får fire normalt store suppetallerkener av denne porsjonen og det gir ca 9 gram karbohydrat pr tallerken.

l lite eple

1løk

4 kyllingfilet i biter

1 ts karry

1 dl vann

1 buljongterning (kjøtt eller grønnsak )

1 fløte

1 bx tomat

Surre kyllingfileten .  Ha i  eple og løk, og karry.  Tilsett buljongterning og vann  og la småkoke.  Ha i tomaboksen.  La koke i 5minutter

Ha i    fløte tilslutt og la småkoke i 5 minutter til.

Server med persille og creme fraiche blandet med snøfrisk .

Kyllingmiks med gratinert fennikel.

På en liten tur innom butikken for kjøpe noen småting kom jeg over en kurv med fennikel.  Og jeg tenkte den kunne fint brukes til noe middag.  Er egntlig litt rart dette, mottstandere av lavkarbo hyler om bare  fett og mangel på grønnsaker, personlig har jeg aldri hatt så mange forskjellige grønnsaker i kostholdet mitt noen sinne.

Kyllingfileter har jeg altid i frysen.  Denne gang ble de delt i mindre biter for tine fortere.  Bitene ble deretter brunet lett før jeg tilsatte sopp parika og purre og lot det hele steke videre under lokk på svak varme.

Så fant jeg oppskriften til Line med ovnsbakt fennikel.  Hos meg ble det noen små endringer fra Lines oppskrift , jeg hadde ikke hvitløk og  heller ikke bacon , ellers brukte jeg samme fremgangsmåte .

Nydelig tilbehør til kyllingmiksen og jeg er sikker på at det er godt til kraftigere slag med kjøtt også.  Definitivt noe som vil bli laget flere ganger.  Spennede med nye retter og nye smaker og ikke minst en variasjon til den evige brokkoli/ blomkål blandingen som lett går igjen.

 

Kylling og baconburger

Mit nye kjøkkenleketøy har en kjøttkniv som skal settes på stavmikseren og effektivt og greit kutte og male kjøtt i følge omtalen.

Jeg  hadde to kyllingfileter i kjøleskapet som ble offer for denne kniven, måtte jo bare  prøve med en gang.

Kjøttet ble finmalt,ikke noe problem der. Problemet var jo mer hva skal jeg gjøre med det når det er malt, for så langt var der ingen plan  …… Løsningen ble ganske enkel, en løk ble finhakket og blandet sammen med kjøttet, salt, pepper og litt paprikapulver ble rørt inn og  deretter ble det hele klappet sammen til en karbonadelignende kake og så  surret bacon rundt.

Brun burgeren på høy varme og la ettersteke på lavere varme i 10-15 min.

Jeg serverer kyllingen med en enkel blomkålmos og salat.

Lun kyllingsalat

Det er utrolig lite som skal til for å få en velsmakende hurtig lunsj av gode middagsrester.

Da jeg lagde estragon/sitron kyllingen nylig var det en del rester igjen.  Kjekt når det bare er to som kommer til middag.

Del passe mengde kyllingkjøtt opp og hell litt av sausen som var til over -dersom det var noe igjen av denne.  Varm det godt i mikroen.

Legg salat på en tallerken.  Her bruker jeg babyleaf salat- bland inn kyllingen, en tomat og litt fetaost.  Rask og god lunsj.  Kan fint spises kald også om en skal ha med seg mat på jobb.  Da bruker en bare kyllingkjøttet uten varme det igjen.

Vil du ha ekstra fett, ha en skje med rømme eller creme fraiche til.

Kylling med sitron og estragon

Jeg har lenge hatt lyst å prøve meg på å tilberede noe med en hel rå kylling.  Det er så lett å ty til kylligfileter eller en ferdig grillet kyllling men det å bruke hele fuglen fra rå tilstand gir en helt annen rett.

Litt usikker på hvordan tilberede den finner jeg frem römertopfen.  Mat tilberedt i en slik leirgryte blir sjelden mislykket.

1 rå kylling

1 liten  sitron

estragon

rød paprika

brokkoli

purre

1 gul løk

sopp

smør

I bunnen av den utbløtte gryten legger jeg et dekke av grønnsakene. Ha 1/2 dl vann over.

Fuglen vaskes og tørkes før den gnis inn med saft fra sitronen.  Del sitronen i båter og legg den inn i buken til fuglen.  Pensle så fuglen med litt smeltet smør og strø godt med estreagon over den.  Legg den på toppen av grønnsakene og sett på lokket.

Sett gryten i kald ovn på 225 grader i ca 90 minutter.  Ta ut gryten og stikk noe tynt spist inn i låret for å sjekke om kraften er klar.  Hell av kraften og sett deretter gryten tilbake i ovnen uten lokk slik at det blir litt farge på fuglen.

1.5 dl av kraften koker jeg inn litt i en gryte.  Tilsetter så en dl fløte, og litt johannesbrødkjernemel (ca 1/4 ts)  Rør godt.  Tilsett 1 ss estragon og 1 ts dijone sennep. Gi et oppkok.

Del fuglen slik du ville delt en ferdig grillet kylling.  Legg grønnsakene på en tallerken og kjøttet ved siden av.  Ha litt saus over.

Kyllingen har en frisk smak av sitronen og estragon.  Herlig kombinasjon som jeg skal bruke flere ganger.

Pollo tonnato

I sommer fikk jeg kokeboken «Lavkarbo fra  Middelhavet »  utgitt av Forlaget Lille Måne .

Forlaget har gitt meg tillatelse til å gjengi noen  av oppskriftene i bloggen min.  Jeg har bladd og bladd og merket meg en del opskrifter jeg ville prøve ut.  Her går det i kylling, fisk og masse grønt i form av grønsaker og urter.  Det er en spennede kokebok som også har med fagsider om lavkarbokost.

En av de første oppskriftene som jeg merket meg var en oppskrift kalt » Buljongkokt kyllingfilet med tunfisksaus.»  Dette er en variant av den italienske oppskriften på Vitello tonnato.  Kalvestek i tynne skiver som nærmest marineres i en tunfiskmajones. Første gang jeg så den retten ble laget hadde jeg en viss formening om at kokken hadde mistet litt av sin gode dømmekraft men endret raskt mening.  For noen smaker.  Retten tar litt tid mht hviletid og slikt men er verdt vente på.

Denne oppskriften er en omskriving av kalveretten.  Forfatteren har brukt kylling og laget sin egen vri.  Jeg har testet den ut, og kan trygt anbefale videre.

Jeg har valgt kalle den Pollo tonnato siden det er kylling i den og for å assosiere den med den orginale Vitello tonnato.

Man trenger :

4 kyllingfileter

1 liter hønsebuljong

Kok opp hønsebuljongen, legg kyllingfiletene i buljongen og la trekke på svak varme i 15 min.  La de deretter bli liggende i buljongen til avkjøling, på denne måten suger kyllingene til seg buljongen og blir saftig.

Tunfisksaus

1 boks tunfisk i olje

2 ss majones

2 ss rømme

(her endret jeg til 3 ss majones og 1 ss rømme)

1-2 ss kapers

1-2 ss hakket rødløk

sitronsaft

litt hønsebuljong

salt svart pepper

vårløk eller purre

Jeg valgte her å kjøre alt sammen med stavmikser til en fin saus.  En kan også hakke tunfisken med en gaffel og blande inn majones, rømme løk kapers og hønsebuljong til en  middels tykk saus.  Smak til med salt pepper og sitron.  Smaken skal være både salt og syrlig.

I boken serveres kjøtt og saus hver for seg ser det ut som på bildet.  Enten varmt eller kaldt, men jeg har valgt den måten jeg er vant til med vitello tonnato.  Skjær kjøttet i tynne skiver, legg det i en  form eller på fat, ha litt kuttet vårløk over.

Hell sausen over kjøttet og la smakene trekke sammen et par timer .

Server gjerne med en enkel salat med  noen flak med parmesan og litt olje og  eventuelt med godt brød til

Jeg får ikke betalt for å skrive dette innlegget,  men får en liten provisjon ved salg av boken gjennom bloggen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Next Page →