Verdens beste rullekake

 

Jeg har en stund lurt på om verdens beste rullekake kunne gjøres om til en lavkarbo kake, og til et selskap i helgen fikk jeg prøvd det ut.

Kaken som er en rullekake består av det som egentlig er toppen på verdens beste og vaniljesaus pulver.  Ved å bytte ut sukker med splenda reduseres karbohydratene betraktelig.

 

 

Bunn
6 eggehviter
2.75 dl splenda
1 pose vaniljesauspulver (koking)
Hakkete mandler (jeg brukte 30 gram )

fyll
3 dl kremfløte
bær

Stivpisk eggehvitene og tilsett splendaen gradvis -deretter røres vaniljesaus pulveret inn

Smør blandingen på et smurt bakepapir og  dryss over  hakkete mandler

 

klar for ovnen

 

Stek v 175 grader ca 20 minutter nede i ovnen.Avkjøl litt, snu kaken over til et nytt bakepapir. Fjern papiret som nå vender opp og avkjøl helt.

 

Etter steking

 

Pisk krem av 3 dl kremfløte og smør kremen utover siden som ikke har mandler -ikke smør helt ut til kanten lengst fra deg.  Pynt med bær -jeg brukte 250 gram bringebær,  rull sammen.


 


Kaken min ble ikke så fluffy i marengsen som den pleier bli med vanlig sukker- faktisk ble den helt flat og jevn -har planer om prøve med sukrin og, men det hadde jeg ikke da jeg bakte.  Selv om den utseendemessig ikke er som orginalen er det ikke noe å si på smaken.  Den er god.

Vaniljesauspulveret trekker opp karbohydratene solid.  Skal sjekke med heistad sitt vaniljesauspulver- hvor mye karbohydrater det er i det pulveret, mulig det kan redusere enda mer.  Slik som jeg lagde kaken inneholder hel kaken 33 karbohydrater.  Hele kaken er ca 35 cm noe som gir 10 gode stykker a` 3,5 cm og dermed 3,3 karbohydrater pr stykke.  tynnere stykker, mindre karbohydrater.  Brukbart for en kake syns jeg – det er tross alt ikke hverdagskost
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

4 kommentarer til “Verdens beste rullekake”

 1. Anonymous - 24.09.2010 21:04

  Kan en spise splenda på lavkarbo???? Det er jo massevis av karber i dette eller blir det så lite av det p.g.a. sin lette vekt? Har en hel pakke stående i skapet som jeg ikke har turt å bruke ser du så er det greit blir jeg gald:-)

 2. Anonymous - 24.09.2010 21:09

  Ups glemte å spørre i samme sleng, at når jeg baker samme kake så bruker jeg vaniljesaus uten koking, det er også det de bruker om du sjekker på det søte liv, så er det virkelig den med koking en skal bruke? Trodde kanskjr at denne hadde en beisk bismak, eller er det en annen grunn med tanke på karber, eller er det kanakje mulig å erstatte pulveret med vaniljeessens eller ekstrakt eller evt. vaniljestang og putte i litt fiberhusk? Jeg bare tenker og gjetter, må virkelig prøve dette. For denne kaka er genial også til frysing:-) Jeg pleier som regel å ha en slik i fryseren og tar opp om det stikker noen innom uanmeldt og kaken er skikkelig digg halvtint, nesten litt iskake følelse:-)

 3. Makronella - 26.09.2010 19:55

  Splenda har så lav vekt at det ikke blir så gale – men jeg har nå gått over til bruke sukrin den er helt uten karbohydrater, Hvilken vaniljesaus pulvber som egentlig er den rette vet jeg ikke helt -hun jeg fikk oppskriften av brukte den til koking så derfor jeg brukte den og 😉

 4. Laila - 13.01.2015 14:36

  Hei 🙂 Tror du man kan bruke vaniljesaus uten sukker fra feks eldorado? Eller erd et poeng at den må være for koking?

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.