Brødoppskriften jeg bruker

Dette er egentlig ikke noe nytt, men jeg har funnet ut at hver gang jeg skriver om  brødoppskriften jeg liker best,  linker jeg til mitt første innlegg med brødet -og der er det igjen en link til LCHF bloggen hvor jeg fant det første gang.  Når jeg lager det selv er jeg også via disse to linkene før jeg kommer i gang -så på tide å gjøre det en smule enklere.  Her er oppskriften direkte.

Brød

3egg
75 gram smørost
1/2 dl fløte
110 gram malte solsikkekjerner
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
litt salt

Bland sammen og bre det utover en bakepapir – Stek v 175 grader i varmluft i ca 20 min.

Jeg bruker ofte en liten ildfast form.  Brødet blir ikke stort -og ikke høyt men jeg deler det i ruter og deretter  som rundstykker og får dermed skorpe på hver skive.

Dette er en grunnoppskrift – til loff maler jeg sesamfrø og lager av det. Jeg syns og deigen blir litt løs,så jeg har gjerne litt mer mel i og slik at den er fastere.

Brødet blir grovere om en bruker malte eller hele linfrø.
Hele eller knuste gresskarkjerner i og oppå er også godt.

Som jeg oppdaget i ferien holder brødet seg bedre om det oppbevares i papirpose, hjemme vil jeg bruke tørkerull.  Det er mye fuktighet i brødet så det mugler fort når det ligger i plast pose.

Jeg har brukt oppskriften til bl. a :
pizza

foccacia

bruchetta

baguett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

2 kommentarer til “Brødoppskriften jeg bruker”

  1. Marie. - 22.08.2011 17:48

    hvordan blir det å fryse dette brødet? 🙂

  2. Makronella - 22.08.2011 20:25

    Jeg har aldri prøvd fryse dette brødet, det blir ikke så stort så jeg har spist det før det ble for gammelt. Etter dette ble publisert har jeg funnet et annet brød som jeg bruker mer som vanlig brød og fryser. Det er supert å fryse.
    brødet finner du i denne lenken http://www.lavkarbogjortenkelt.net/?p=2004

    Dersom en ikke er så glad i hele korn vil jeg tro det går fint å male de til denne oppskriften også 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.