Grovt brød

Jeg fikk en oppskrift på brød her en dag -helt uten karbohydrater ble det sagt -iallefall veldig lite.  Jeg tenkte jeg skulle prøve det. Brødet blir ganske grovt.

4 egg
150 gr Creme fraiche
1 1/2 ts bakepulver
4 ss linfrø
60gram kruskakli
50 gram sesamfrø
45 gram solsikkekjerner
4 ss olje
1 ts salt

(50 gram hakkete hasselnøttkjerner -kan droppes men gir god smak sier oppskriften)

Eggene piskes lett og creme fraiche blandes inn sammen med oljen.  Tilsett alt det tørre og ha røren i form med bakepapir på 25x 10 cm –  Steke i 55 min på 180grader.

 

brødet ustekt

 

Jeg regnet litt på karbohydratene -ut fra næringsinnholdet på pakkene,  Uten nøtter er det 29,5 karbohydrater  i brødet -jeg lagde det uten.  Jeg regner med å få ca   20 -22 skiver så da er det 1,5 ca pr skive.  Med nøtter er det 34 gram i hele brødet.

Brødet oppbevares i plastpose i kjøleskap står det – mitt har overnattet i plastpose i brødskuffen og der fortsetter det nok – jeg er ikke glad i kjøleskapkaldt brød.

 

 

Brødet er godt – skikkelig godt etter min smak.  Jeg tror likevel ikke jeg kommer til lage det så veldig mye – det trigger litt «jeg vil ha mer » følelsen hos meg og jeg er ikke så mett etter et par skiver av det. Faktisk metter solsikkebrødet mer hos meg – men for andre kan det være anderledes.
Men som en variasjon innimellom er det helt greit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

2 kommentarer til “Grovt brød”

  1. heidihallseth - 25.03.2011 11:21

    Heihei:)
    Jeg har lest litt på bloggen din og ble så inspirert av den sunne gode maten! Har tenkt å prøve meg på dette brødet i morgen, også lurte jeg bare på om det skal være gjær i blandingen?

  2. Makronella - 25.03.2011 22:02

    Heisan – dette brødet skal ikke ha noe gjær -det som står over her er det hele, skikkelig godt brød, har nettopp fylt på lageret i frysen med et slikt 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.