Hjemmelagde karbonader

Da jeg handlet i dag dro jeg med meg et par pakker kjøttdeig hjem fra butikken -planen var å lage burritos til familien og karbonadeform til meg selv,  men planer er til for å endres og det ble de da sønnen påsto det var lenge siden vi hadde hatt de karbonadene vi «alltid» har om sommeren, så det ble dagens rett.  Bare synd jeg ikke kjøpte en kilo til med kjøttdeig -alltid greit med store porsjoner og reserve på frysen.

Jeg starter med å rense to røde, en gul og en grønn paprika pluss to store løk.  Dette får en omgang i hurtigmikseren der det knuses sammen.

 

Så er det kjøttdeigen, evt karbonadedeigen sin tur. Jeg har 900 gram kjøttdeig og bruker til det 3 egg.   Jeg krydrer godt med cemo sitt biffkrydder og grillkrydder. 1 god spiseskje pesto og en halv t-skje knust chili.  Familien mener jeg fint kan ha i mer chili men selv er jeg ikke så glad i for sterk mat så det blir med den halve t-skjeen idag.  alt blandes godt sammen før også løk/paprika blandingen røres inn.

Den ferdige deigen formes så til karbonader -ca 10 cm i diameter bruker jeg og en god cm høy.  Dersom de skal rett på grilles må den delen som er ned pensles med olje og de må ligge i ro til de har fått stekeskorpe.  Dagens porsjon gir 14 slike karbonader og det er for mye til et måltid så noen går på frysen.
Det er to måter å fryse de på.  Ene er å løsfryse de helt rå -dvs legge de på bakepapir på et brett og fryse de slik -for så å pakke de sammen når de er frosne – deretter er det rett fra frys og på varm grill.   Selv foretrekker jeg å forhåndsteke de litt, de er da lettere å håndtere både i frys og på grill, men fortsatt løs-fryses de før pakking,  slik at det er mulig å få ut en og en istedenfor for hel klump.  Forhånd stekingen er enkel og  grei -200 grader i ovnen og brettet med karbonader får stå i  7-8 min -til overflaten er tørket inn. Også de som ble dagens måltid fikk en liten forhånd-steking – det er ikke noe jobb med noen fra eller til og letter grillingen- jeg er en smule utålmodig ofte og prøver snu for tidlig.

 

I dag ble det mye overflødig veske på brettet.  Maten jeg hakket paprika og løk gir en del ekstra veske og det glemte jeg sile av, også pesto har litt olje i seg samt fettet fra kjøttdeigen renner ofte litt ut.  Mulig jeg skulle hatt 250 grader i ovnen slik at «hinnen» kom fortere – prøve det neste gang 😉

Andre smaksalternativ er å ha revet ost i, eller skive med ost og skinke i midten av karbonaden -da lager an forst en tynn tynn karbonade -har ost og skinke på og dekker  med mer kjøttdeig, men pass på at osten ikke kommer på utsiden.

 

Karbonadene ble grillet på svak varme til de er helt gjennomstek.  Familien får poteter, baguett og salat mens jeg nøyer meg med karbonader og salat. og bittelitt seter rømme – elt uten kan jeg ikke være tross stramt regime denne uken.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

4 kommentarer til “Hjemmelagde karbonader”

 1. Ida - 02.06.2010 21:56

  De så utrolig gode ut! 🙂

 2. Turid - 03.06.2010 08:39

  Følger med deg-utrolig mange fine oppskrifter du deler med oss- de går rett ned på papiret her hos mæ-Tusen takk!

 3. Makronella - 03.06.2010 10:17

  Takker.
  Bare hyggelig å være til hjelp for andre. Samtidig som det skjerper min egen tankegang 🙂

 4. Unni :) - 05.12.2010 19:29

  Takk for oppskrift på kokosmakroner, dei skal eg prøve 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.