Bruchetta

En rask og grei sommerlunsj – populær her i huset, som jeg lenge var sikker på jeg måtte ofre på lavkarbo er bruchetta.  Men da jeg begynte lage solsikkebrødet kom og ideen til å lage bruchetta av det -og idag har jeg prøvd ut nettopp det til lunsj.

Jeg tok så mye brød som jeg ville ha av solsikkebrødet -denne gang har jeg det ganske grovt,  Bruchetta er   i utgangspunktet laget av et finere brød, men etter min mening går det med all slags brød.  Jeg deler brødet mitt i to slik at jeg får snittflate på begge to.  drypper et par dråper med olivenolje på brødet -egentlig skal det og gnis inn m hvitløk, men det gjør jeg sjelden.  Neste som skal på er en rødpesto eller bruchetta blanding – også denne kan droppes, men jeg hadde i hus så jeg tok på et tynt lag

 

– deretter revet ost , og på toppen tomater som er delt i små biter – krydder etter ønske -frisk basilikum er godt,   et dryss med grovt salt og litt parmesan.  Så skal bruchetta’en i oven – eller på grillen til osten er smeltet og brødet sprøtt.

 

Jeg hadde ovnen på 200 grader og det tok ca 8-10 min til ost og tomater er passe «smeltet»  Solsikkebrødet blir tydeligvis ikke så sprøtt som vanlig brød , men smaken er like god og jeg kan kose meg med bruchetta av og til i sommer også 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.