Marinerte nakkekoteletter

Det er tilbud på nakkekoteletter i butikken min og jeg fikk med meg en pakke fine (men kjedelige ? ) koteletter hjem.

 

For å friske de opp litt lagde jeg en marinade og lot de får godgjøre seg noen timer i den..  Marinadene lager jeg alltid selv, og jeg liker best at kjøttet får ligge i marinade iallefall over natten -det gir best resultat, men man kan klare seg med kortere tid også.

Til marinade brukte jeg en løk i skiver, en kvart hvitløk (jeg bruker kinesiske ) to ts pesto,frisk basilikum, en  passe del olivenolje (knapt 1 dl ) litt cemo marinadekrydder og litt rødvin.

 

Ikke lekreste utseende, men det gjør godt 😉

 

Kjøttet og marinaden legges i en plastpose -sørg for å gni marinaden over alt kjøttet og lukk posen tett igjen.  Skal en bruke kjøttet neste dag legges det i kjøleskapet – er det til samme dag som hos meg i dag, kan det med fordel ligge fremme på benken.

 

alt blandes i en pose
som lukkes tett igjen uten luft

 

Mitt kjøtt fikk ligge i ca 4 timer i dag før det havnet på grillen til steking

 

klar for grill – fjern gjerne løken

 

Da er det bare å grille det og servere – I dag hadde jeg kokt blomkål, frisk asparges og «blomkål-ris» som tilbehør.  Første gang jeg har prøvd «blomkål-risen» -grov-revet blomkål som ble kokt litt med litt smør i kokevannet .   Skal ærlig innrømme at jeg vet ikke helt om jeg tar meg bryet til lage det igjen -bare noen buketter med lettkokt blomkål fungerer like godt for meg.

 

Noen smørklatter oppå kjøtt og «ris» og det er servert

 

 

Jo lenger kjøttet får ligge i marinade jo mørere blir det.  Kan være lurt å langtidsplanlegge litt, men jeg vet det ikke er lett -som regel planlegges maten samme dag som den spises her i huset iallefall .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.