Sjømat og foccacia

I dag hadde jeg lyst på skikkelig snadder sommermat og mens jeg ventet på mannen tuslet jeg rundt på maxi mat.  Der fikk jeg øye på nett med blåskjell og jeg visste i det øyeblikk nøyaktig hva jeg ville ha.  Et nett ble kjøpt inn samme ble en pakke med Ridderheim sine tomater i basilikum og parmesan -styggdyre men like gode som dyre 😉
Hjemme fisket jeg frem en halvkilos pose med scampi og satte i gang

 

 

 

Blåskjell
Denne gangen dampet jeg blåskjellene i akevitt -det trengs en med litt kraftigsmak,  ca 1 dl akevitt kokes opp og blåskjellene haes i.På forhånd er de vasket og knuste skjell eller de som ikke vil lukke seg kastet.  Etter 3-4 minutter er de fleste skjellene åpnet og en kan begynne ta de vekk – de som fortsatt ikke er åpnet etter 6 minutters damping kastes.

 

Scampi,
Scampi skrelles og tørkes.  Jeg bruker en saute’  panne og varmer opp oliven olje, evt blandet med litt rapsolje.  Scampi og en hvitløk ( kinesisk evt 2- 3 fedd ) has i denvarme oljen .  Obs spruter godt så ha et lokk klart.  Scampiene skal umiddelbart skifte farge til rosa – vend litt på de så de får farge på begge sider og ta de opp med en gang de er helt rosa -bruk en hullsleiv til dette.

 

 

Foccacia brød.
Jeg tok utgangspunkt i Solsikkebrødet , men jeg brukte malte sesamfrø istedenfor solsikke-kjerner.  I deigen hadde jeg og en ss av oljen fra tomatpakken og en t-skje av basilikumblandingen i samme pakke – den ferdige deigen tok jeg i bakepapirkledd form – dryppet mer av oljen over og la en del tomater på toppen, samt litt pastakrydder og maldonsalt – stek etter anvisning i oppskriften.  Jeg fikk litt for høy temperatur i ovnen så brødet mitt ble litt mørkt.
Dersom man ikke har disse tomatene (noe jeg sjelden har) kan en smaks sette deigen med feks pesto, men den kan fint brukes uten ekstra smak og.   En kan og ha cherry-tomater , evt oliven , bare urter eller godt rydder på brødet,  men ha alltid dråper  god oliven olje over før steking -grovt salt gir også god smak

 

 

Server med tzatsiki, aioli eller annen dressing som en liker,  og godt smør til brødet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

12 kommentarer til “Sjømat og foccacia”

 1. Line - 07.05.2010 19:57

  Oi. Når kommer du til meg og kokker?

 2. Frida - 07.05.2010 20:05

  Oh My God! Dette ser vanvittig deilig ut. Sitter her med vann i munnen!

  Jeg har tenkt tanken på å lage foccacia av solsikkebrødet selv, men ikke helt funnet tid og ork til det. Så kult å se at det funker!

  Denne siden er herved bokmerket. Dette har jeg alle intensjoner om å prøve meg på. Instant sommerfølelse liksom 🙂

 3. Makronella - 07.05.2010 22:18

  Det funket som bare det, mannen var prøveklut og uvitende om hvilke type brød han spiste. Han hadde overhodet ingen protester til det -han syntes det var knallgodt. Så det blir langt fra siste gang det brukes til foccacia

  Line -morsom du, men hadde vært morsomt utveksle litt mer enn bilder og oppskrifter 😉

 4. Lena Beatrice - 07.05.2010 23:47

  Dæven så godt det så ut!!

  Men så jeg jeg litt pysete da, når det gjelder blåskjell….hmmm, kanskje jeg skulle prøve det?
  Noen tips til å kjøpe blåskjell, jeg har aldri gjort det.
  Noe mans skal tenke på?

 5. Makronella - 08.05.2010 09:17

  Her får vi kjøpt ferdige nett med en kilo blåskjell- de er helt trygge og ferske(les levende) de må oppbevares kaldt og tilberedes raskt. DA fjernes bare "skjegget" og de som ikke vil lukkes når de dunkes på -og så til koking. Selv trengte jeg laaaang tid for å bli tøff på blåskjellene -er bare de siste 4-5 år at det har vært noe som kom på bordet om sommeren her i huset, men nå syns jeg det er skikkelig godt 😉

 6. Anonymous - 10.05.2010 10:14

  Laget fuccacia i går til en konfirmasjon der jeg brukte halvt om halvt med sesam og solsikke. Mykgjorde løk sammen med olje og tørket rosmarin i en panne og blandet det i deigen. Hadde på god olje og fingersalt før det ble stekt. Ingen gjettet på at det var et brød uten mel, og fikk veldig skryt av det. Neste gang skal jeg prøve med litt revet ost i deigen før steking. Nydelig var det. Takk for inspirasjonen.

 7. Anonymous - 10.05.2010 14:22

  Noen som har prøvd kremost med smak? Feks Tines kremost med urter? Det må vel bli bra?

 8. Makronella - 10.05.2010 15:09

  Hyggelig å høre at en kan være til inspirasjon. Det er ikke lett å merke noen forskjell på foccacia laget på denne måten eller den mer tradisjonelle måte. Krem ost kan sikkert være en spennende smaks tilsetting – si fra om du prøver det før jeg får gjort det. Alltid godt med ideer fra andre

 9. Anonymous - 15.05.2010 17:32

  Nå har jeg prøvd med Tines kremost med urter. Det ble mindre urtesmak enn jeg trodde. Går sikkert an å tilsette litt også. Dessuten tenker jeg å prøve med hvitløksost. Det er jo mye godt man kan bruke hvitløksbrød ved siden av.
  Tusen takk for inspirerende sider. Trenger noe tips siden jeg er i startfasen med lavkarbo.

 10. Makronella - 15.05.2010 20:37

  Spennede – hvitløksbrød har jeg tenkt prøve ut, men ikke kommet der enda, Koselig at sidene her er til inspirasjon, føler litt at jeg er under oppløring enda selv, og tenker det er ofte bare ideene som trengs -og jeg liker lage av enkle ingredienser som en får i alle butikker ……… fint med tips fra andre og:-)

 11. Frua i 40 - 09.09.2010 16:11

  H ordan spiller tomatene inn her ifm at de har karber?

 12. Makronella - 09.09.2010 18:40

  Er man veldig ømtåelig for tomater ville jeg droppet de. Jeg personlig har ikke merket noe problem med tomatene her – for det første er de ikke hverdagskost for meg, som jeg sa i oppskriften er det sjelden jeg har disse, og for det andre er det ikke store mengdene med tomat.

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.