Fantastisk konfekt

Det går fort i svingene når jeg først henger meg på noe.  Cocosaen jeg kjøpte forleden er brukt i flere sammenheng -steking, i smoothies av sønnen (han har motsatt mål enn moren da mht vekt.   Og jeg har laget kaffekosen til Lena Beatrice i tredobbel størrelse, med litt kaffe etter tips fra henne på chatten hennes. fikk fine biter som ligger i en liten boks i kjøleskapet og slett ikke smaker dumt.

Jeg kjøpte den uten smak sist så idag var jeg tilbake og kjøpte extra virgin -cocosa med kokos smak.  I brosjyren jeg fikk sist var det en veldig fristende oppskrift og den er prøvet ut.

Konfekt

250 gr cocosa Extra Virgin
250 gr sjokolade 50 – 70%

Hakkede nøtter eller mandler

Jeg kjøpte cloetta mørk sjokolade 72% kakao og hadde hasselnøtter.

 

Cocosaen settes i varmt vann slik den blir flytende og sjokoladen smeltes i vannbad.  Bland så disse to godt.
Hakk nøtter eller mandler og legg de i muffins former eller annen  form -Jeg valgte en liten glassform som jeg kledde med matpapir.

 

 

Hell sjokolade /cocosa blandingen over og sett kaldt til det stivner .

 

Ventetiden på at denne skulle bli ferdig var utrolig lang –  men omsider kunne jeg ta formen ut og begynne kutte opp.  Deler i små ruter på ca 2×2 cm og legger i en boks med matpapir mellom – og de MÅ oppbevares i kjøleskap eller frys – de smelter fort i romtemperatur, men smaken er utrolig god.  Det sto ikke oppført mengden nøtter og jeg tok ca 100 gram -halve posen -neste gang går hele posen i.  En kan sikkert bytte ut 100 gram av sjokoladen med lys sjokolade og -cloetta har vel en lys en og tror jeg.  Jeg tenker og litt forskjellige nøtte-typer – salte peanøtter feks  ………. mmm variasjonene er mange her.

 

Disse blir nok greie til ettermiddagskaffen ( formiddags, morgen …….)  fremover. Mektig smak så det går nok ikke så mange om gangen men utrolig gode etter min smak.   Kokos smaken er mye mindre fremtredende enn jeg hadde forventet.

Under oppskriften i heftet står følgende :
» Denne deilige konfekten er full av sunne fettsyrer, proteiner og antioksidanter og inneholder minimalt med karbohydrater. »  Og det er vel akkurat slik vi liker det 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.