Sesampanert laksefilet

Fotballfrue la ut en  ukes-plan for middager for noen dager siden.  Der var det mye som fristet og spesielt merket jeg meg sesam-panert laks.  Vi spiser en del laks og det kan være kjekt med litt varianter.  Utrolig enkel og grei oppskrift. Tilbehøret kan en variere som en vil.  Jeg hadde en enkel salat av tomater, paprika og agurk og drysset noen ristet sesamfrø over samt  blomkålmos med en liten skive søtpotet i (kokt i vann til skikkelig mør, silt av vannet  og most sammen med en klype salt og en god smørklatt)

til selve laksen trenger du

  • 1-2 skinn og benfrie laksefileter pr person ( størrelsen avgjør her)
  • eggehvite
  • ønsket krydder
  • sesamfrø

Tørk av laksen og pensle den eller vend den i eggehviten.  ha på ønsket krydder før du vender den i sesamfrøene.  Stek i smør 1-2 minutter på hver side -etter hvor  tykk filetene er.  La de bare så vidt bli gjennomstekte, slik at de beholder saftigheten.

Kjempegod middag som så absolutt kan anbefales videre og  definitivt skal lages igjen.

_DSC0963

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

1 kommentar til “Sesampanert laksefilet”

  1. Eric - 05.08.2014 11:17

    Dette så jo veldig smakfullt ut! Faktisk hatt suksess med noen av fotballfrues oppskrifter, samboeren leser den og har tvunget gjennom noen oppskrifter, i begynnelsen mot min vilje, men nå er jeg meget begeistret og har hatt flere smakfulle oppskriftet takket være henne 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.