Fylt svinerullade

Denne uken har de svin ytrefilet på tilbud i en av butikkene her, og jeg kjøpte et fint stykke,  Tenkte jeg skulle fylle det m ost og surre bacon rundt, men så kom jeg på at det er da andre spennende ting man kan prøve ut.  Dermed endte jeg opp med Ytrefileten -som er like fin som indrefileten er  på svin- og adskillig mer mat på.  Pesto, soltørkede tomater (fant ikke noe karbo innhold på de -noen som vet ?)  og fetaost, samt bacon

 

Svinefileten kuttet  jeg på midten -og skar såpass gjennom at den kunne brettes ut som en stor flate.  Så fikk den et godt strøk med pesto, strimler med soltørket tomat (brukte marinert)  og biter med fetaost.

 

Opprinnelig tenkte jeg bare lage en lomme, hadde jeg tenkt meg om til rulade før jeg begynte ville jeg skåret nesten gjennom en tredjedel av bredden og så snudd den og gjort det samme  på andre siden -dermed fått en større og tynnere flate, men mye skjer på impuls så lett være etterpåklok

 

 

Til slutt fikk den et lag med bacon skiver rundt og i stekepanna for bruning.  Prøvde meg med coosaoljen jeg kjøpte i går til steke i og det gikk helt fint.

 

 

Etter bruning ble det en tur i ovnen -litt usikker på grader og tid men satset på 175 grader – satte i et steketermometer stilt inn på 65 grader. Da temperaturen var oppnådd lot jeg formen stå og hvile -dekket med folie, og stilte termometeret opp til 72 grader.
Steketiden ble ca 45 min og hviletiden : ca 15
Oppdaget at cocosa oser veldig når den kommer i stekeovnen -Helte fettet fra stekepannen over i formen. Måtte en rask gjennomtrekk til for få klar luft igjen

Men maten ble nydelig – perfekt stekt kjøtt og nydelige smaker

 

Og jeg kan og fortelle at tynne skiver kald smaker utmerket og -hadde nettopp en liten bit som kveldskos

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

3 kommentarer til “Fylt svinerullade”

  1. Line - 28.04.2010 21:42

    Oi oi oi farlig godt det der så ut da. Det skal helt klart lages.

  2. Makronella - 28.04.2010 22:08

    Godt -absolutt, men er vel strengt tatt ikke farlig -og DET er en fordel 😉

  3. Frida - 28.04.2010 23:07

    Åh, herregud! Det ser jo helt sjukt godt ut jo! Det der SKAL jeg lage.

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.