Mandelkjeks

Jeg har skrevet om disse kjeksen før, og den gang linket jeg til bloggen jeg hadde funnet de på, slik at folk måtte gå dit for å finne oppskriften.  I ettertid har den bloggen blitt lagt ned og det er ikke noe oppskrift å finne .  Derfor er det like greit å lage et nytt innlegg om kjeksene siden jeg også har brukt disse som utgangspunkt til et par varianter av de som kommer snart. Oprinnelig kommer disse kjeksene fra LCHF -bloggen 

Det du trenger er

  • 2 dl malte mandler
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 eggehviter
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts sukrin
  • 2 ts fiberhusk

Bland alt sammen og ha evt i litt vann om deigen er veldig tørr.

Sett kuler på oljet bakepapir,  Trykk de flat med en gaffel dyppet i vann.  Det jeg har gjort i den senere tiden er å ha hele deigen på bakepair ( jeg bruker gjerne disse av silikon, bruker du vanlig bakepapir ha litt olje på.  Klapp så deigen litt utover med våte hender, før du dekker den med fuktig matpapir og kjevler ut en tynn leiv.  Del så med pizza hjul i den størrelsen du vil ha kjeksene.

Stek ved 180 ° i ca 15 min, men pass på det kan være stor forskjell på ovnene.  Synes du kjeksene begynner bli for mørke uten å være blitt sprø, skru varmen ned til 50 grader og tørk de 5-10 min med døren på gløtt.

DSCF0315

Fantastisk gode kjeks som smaker godt med ost.  Holder seg lenge i en tett boks.

DSCF0318-001

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.