Sennep glasert skinke

 

Dette er en advent middag som har gått igjen hos oss i mange mange år.  Enkel å lage og får et ekstra lite løft med glaseringen.   Jeg har hatt innlegg om den for et par år siden men en god ting kan ikke gjentas for ofte.

Jeg bruker røkt skinke, hamburgerrygg eller lignende.  Ferdig kokt skinke kan brukes eller man kan ha rå skinke som man koker først.

Rå skinke trekkes i kokende vann i en time og så kan den ligge og trekke i laken i et par timer til.  Koker jeg skinken selv setter jeg den gjerne på rett etter frokost og lar den ligge i kokevannet frem til jeg skal bruke den.

Når skinken skal glaseres fjerner en nettingen som er rundt, samt svoren og fettlaget under.

Smør så på en bladning av

1 eggeplomme

1 liten ss tagatesse (eller sukrin)

1-2 ss sennep.

Jeg syns det er best med den grove sennepen men det glasset sto tomt i kjøleskapet.

Smør senneps blandingen utover skinken og sett den i ovnen på 200 grader til det er en fin og gylden skorpe på sennepen.  Ha skinken i en form eller på rist i oven med panne under så slipper du at det drypper ned i ovnen.

Ta skinken ut -skjær den i fine skiver og server med rødkål, kokte grønsaker  og rørte tyttebær 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.