Indisk inspirert kyllingrett

Av The Shrinking Line fikk jeg følgende oppskrift, samt lov til legge den ut her.

Kyllingfilet har en tendens til å gå igjen og det kan i perioder bli litt kjedelig.  Her er kyllingen marinert i yoghurt med indisk krydder. Line hadde to forskjellige varianter og jeg lagde likegodt begge variantene på en gang.  Krydderne jeg brukte var  Indian curry og Garam masala.  Jeg har kjøpt krydderet via iherb , men det er nok av indisk krydder å få kjøpt i vanlige butikker også.

Jeg brukte 3 kyllingfileter til hver type marinade.   Marinaden ble lagd av 1,5 dl tyrkisk yoghurt og 1 ss krydder rør godt sammen.

Legg kyllingfilet bitene i en plastpose og hell marinaden over.  Sørg for at alle bitene blir godt smurt inn med marinaden og  lukk posen tett rundt kjøttet.  La det hele ligge i kjøleskapet i 1 døgn.

Ferdig marinert kjøtt legges over i en ildfast form og stekes i ovn v 200 grader i 20-30 minutter.  til kjøttet er gjennomstekt

med indian curry

Garam masala

Sammen med kjøttet hadde jeg en stekt  grønnsaksblanding av sopp squash paprika løk.

Jeg hadde trodd og håpet at yoghurten skulle bli litt kremet, men det ble den ikke, den ble mer hard og klumpet så det er ikke nødvendig ha for mye ekstra marinade med tanke på saus f.eks.

Kjøttet smaker skikkelig godt.  Faktisk kunne det gjerne hatt enda mer smak av krydderet så mulig jeg deler kyllingfileten i 4 neste gang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

1 kommentar til “Indisk inspirert kyllingrett”

  1. Karen - 04.09.2015 19:28

    Hei
    Dette så helt nydelig ut og måå prøves!
    har du prøvd med annet kjøtt også? foreksempel biff?

Legg igjen en kommentar




Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.