Grønnsaks tian (ovnsbakt grønnsaker )

Tilbehør er ofte vanskelig å finne på lavkarbo.. Man går fort i brokkoli- og blomkålfellen.  Dette blir tilbehør til det meste og variasjonen på maten blir liten.  Denne gangen har jeg prøvd meg på en grønsak tian.  Tian er mye brukt i Provence   Det er enkelt forklart grønsaker stekt i form og lagt i fint mønster.  Mønsteret her er ikke så fint at det gjør noe på min form, jeg skulle bare lage til et par stykker og de runde formene jeg hadde ble for stor.  Det blir lekkert i en rund pai form der en legger det hele i spiralform rundt langs kantene.

1 squash

1 aubergine

1/2 løk

3-4 tomater

salt pepper olivenolje

1 ts urter (timian eller oregano)

fersk revet parmesan

Surr løken til den er myk i en panne med litt smør.

Ha denne i bunnen av en form og sett skiver med tomat squash og aubergine i på høykant  over løken.   Det skal bare være et lag.  Dryss salt, pepper urter og 1 ss olje over før det hele dekkes med folie og settes i ovnen ved 200 grader.  Stek i 35 min.  Ta ut formen fjern folien og dryss parmesan over grønsakene -Sett det tilbake i ovnen, jeg hevet temperaturen til 225 og la står til osten har en gylden og fin farge, ca 15-20 min

Brukes som tilbehør til kjøtt fisk eller bare som en egen grønnsaksrett.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

1 kommentar til “Grønnsaks tian (ovnsbakt grønnsaker )”

  1. Erika - LCHF till vardag och fest - 02.12.2012 14:39

    Det ska jag testa!

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.