Fiskeform med kokosmelk

Da jeg var og handlet i dag passerte jeg fiskedisken i butikken og der lå de fineste fiskefileter og fristet, så jeg fikk med meg en fin torskefilet og tenkte denne kunne bli til fiske-formen i  lchf-bloggen , Vel hjemme oppdager jeg at det var ikke mye av det som var i den retten som nå var på mitt kjøkken annet fisk og en boks med reker og en halv avokado.
Dermed må planer endres.  En ildfast form smøres, fisken legges i og krydres med cemo fiske-krydder – min favoritt.

 

Deretter et solid dryss med purre , brokkoli rød paprika -og den halve avokadoen.  Boksen med reker får og plass – eneste osten jeg har er gouda i skiver -denne skjærer jeg i strimler og strør over formen.

 

Så tar jeg frem noe jeg aldri noensinne har brukt , men kjøpt inn nå takket være  Line ,  en boks med kokosmelk og heller over (200 ml ) – dristig !! Null kjennskap til den annet enn det jeg har lest.   Plasserer formen i ovnen på 225 grader og venter spent.

 

 

Etter 25 min er det hele ferdig.

Kokosmelken jeg synes det var lite av er helt anderledes enn jeg forventet i konsistens -den er tynn , men kjempegod og setter en litt annen og spennende smak på fisken.  Slett ikke dumt og skal definitivt prøves igjen – og kokosmelk skal testes ut i andre retter også

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

15 kommentarer til “Fiskeform med kokosmelk”

 1. Line - 26.04.2010 17:44

  Nam, ser virkelig snadder ut. En fiskerett som skal prøves ut en dag, helt klart.

 2. Makronella - 26.04.2010 18:21

  Ja den var snadder – og herlig når alt kan hives i en form og passe seg selv.

 3. Frida - 26.04.2010 19:04

  Fisk i form er genialt! Det kan nesten ikke slå feil. Og kokosmelk er konge. Hvis du ikke er vant til å bruke kokosmelk så finnes det en hel verden av digg mat med kokosmelk som du må prøve ut. Særlig thaimat. En skikkelig curry med kokosmelk er kanskje det beste jeg vet. Kokoscurry funker med fisk også.

 4. Makronella - 26.04.2010 20:22

  Kan absolutt si jeg IKKE er vant til kokosmelk – faktisk aller første gang jeg brukte det i dag -men det blir ikke siste, kikker etter oppskrifter og har funnet noen hos bla deg, Frida 🙂

 5. Frida - 26.04.2010 20:38

  Hvis jeg får lov til å anbefale en av oppskriftene mine så er det den asiatiske suppa:

  http://lchf-bloggen.blogspot.com/2009/11/asiatisk-suppe-med-kylling-og-scampi.html

  Det er den beste suppa jeg vet om. Sjukt god. Og veldig lettlaget.

  Ellers anbefaler jeg rød karri. Det er en currypaste du får kjøpt på glass. Det er bare å woke grønnsaker og kylling, kjøtt eller fisk, og ha en ss rød currypaste og kokosmelk over, koke i et par minutter, og voila! Snaddermiddag.

 6. Line - 26.04.2010 20:47

  Slenger meg på den med Curry. Har kjøpt inn 3 bokser med kokosmelk i dag. Bare 1 karb pr 100, så veldig fornøyd med det.

  Frida, vet ikke om du er klar over det, men det er en blogg som bruker så og si alle dine bilder i sin blogg. De linker tilbake til deg på selve oppskriften, men ikke noe kreditt på selve bilde.

 7. Makronella - 26.04.2010 20:50

  Takker for tipset Frida, jeg trenger all hjelp og tips jeg kan få mht til kokosmelk (og sikkert andre ting også )

 8. Frida - 26.04.2010 21:11

  Jeg spiste en currysuppe med scampi i går faktisk. Og tok bilde. Jeg legger den ut i morgen til ære for deg Makronella 😉

  Line: Jeg har lagt merke til den. Det er litt spes kanskje? Lar meg ikke provosere av det, men tenker at det er litt mangel på nettikette? Men så lenge hun/han linker kommer jeg ikke til å si noe på det 🙂

 9. Line - 26.04.2010 21:34

  Det er veldig spesielt Frida. Og veldig dårlig nettikette, helt klart. Hadde kanskje nevnt noe hadde jeg vært deg. Du har opphavsrett. Som hobby fotograf, kjenner jeg at jeg blir provosert og det er ikke mine bilder en gang hihi. Så lenge du er klar over det og er obs så er det jo greit.

 10. Makronella - 26.04.2010 21:40

  Gleder meg Frida -og føler meg riktig så beæret for det.

  Ja jeg har og sett den bloggen og reagert på det – de linker ja -men de kunne da tatt egne bilder hvordan resultatet ble hos de syns jeg

 11. Frida - 26.04.2010 21:58

  Godt det er noen som blir provosert på mine vegne da. Kommer nok til å følge med litt ja. Så ser jeg det an. Jeg tenker at den type blogger som regel ikke lever særlig lenge uansett.

  Hahaha, nå må du ikke få så store forventninger Makronella. Det er ikke noe fancy greier altså. Men kjapt, enkelt og godt 🙂

 12. Makronella - 26.04.2010 22:24

  Kjapt enkelt og godt – akkurat hva jeg liker – enkle normale ting som fåes "overalt" og ikke krever masse spesialprodukter som kanskje må bestilles eller kjøpes i den ene butikken som fører det -og som garantert ligger på andre siden av byen ol ….

 13. Frida - 26.04.2010 22:45

  Enig. Da jeg begynte med lavkarbo beina jeg rundt i all verdens helsekostforetninger på jakt etter glutenmel, johannesbrødkjernemel og gud vet hva. Nå vet jeg jo at maten blir best om man bruker vanlige varer. Man får til det meste uten spesialprodukter (bortsett fra fiberhusk da, som jeg er helt avhengig av).

  Men så kommer det litt an på hvordan man definerer vanlige varer. Jeg handler stort sett all mat på innvadrerbutikker, og da kan det sikkert dukke opp et og annet som noen definerer som sært.

  Men jeg tror det særeste i min standard curryoppskrift er fiskesaus. Og det har de på vanlige butikker. Dessuten KAN man bytte ut fiskesaus med litt salt, soyasaus eller bare droppe det helt. Men fiskesaus (hvor disgusting det enn høres ut) er en bra investering om man har planer om å lage litt asiatisk mat. Koster ikke stort, varer lenge og gir veldig bra smak til mange retter.

  Men du… Tilbake til fiskeformen din. Cemo fiskekrydder, hva er det?

  (haha, herregud som jeg skravler i dag da)

 14. Makronella - 26.04.2010 22:53

  Cemo er en krydder serie med mange gode krydder (og noen ikke fullt så gode )
  http://www.cemo.no/ morsomme er at de selges en del steder , men IKKE i matbutikker –derimot i diverse utstyrs butikker som feks Jernia -glassmagasinet Har mine favoritter fra serien deres.

  bare koselig med skravling :O)

 15. Frida - 26.04.2010 23:05

  Nais! Jeg må komme meg en tur på Jernia skjønner jeg. Som om jeg eeegentlig trenger mer krydder i hylla mi 😉

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.