Grove frokost-ruter

Før jeg begynte på lavkarbo spiste jeg mye Ingers rugbrød -det første skikkelig grove brødet hun kom med, og som kun er i salg hos bakeren.  Ene bakeriet i byen her solgte også det som «rug-biter» – og de var utrolig gode med sprø skorpe over det hele.

I dag har jeg fylt opp lageret med brød og  fant jeg ut at jeg ville prøve en runde med lage det i langpanne.  Jeg har og fått en kommetar på innlegget om brødet fra en som prøvde steke det på denne måten så da MÅ jo jeg og prøve.  Gjentar oppskrift og fremgangsmåte her :

 • 1 beger Cottage cheese
 • 7 egg
 • ½ ss salt
 • 80 gr kruska kli
 • 120 gr linfrø
 • 200 gr solsikkefrø

Cottage cheese, egg og salt blandes godt i hurtigmikser eller med stavmikser slik at cottage cheese ‘n blir glatt . Ha i resten av ingrediensene.

Hell deigen i en langpanne med bakepapir og bre den jevnt utover.

Stek i ovn på 190 grader i ca 1 time, men følg med alle ovner steker forskjellig.

La brødet avkjøle på rist  før det deles i ruter.

Rutene kan fint fryses ned.  Tines raskt i mikro og deles i to før servering.  Disse blir definitivt en ny favoritt her.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

23 kommentarer til “Grove frokost-ruter”

 1. ellen - 10.04.2012 10:17

  Så kjempe godt ut;) har du regnet ut karb innholdet?

 2. Makronella - 10.04.2012 11:00

  i hele brødoppskriften er det 35 karber -brødet deler jeg i 28/ 29 skiver og ender opp med ca 1,2 karber pr skive. Her delte jeg i 20 ruter og da skulle det vel bli 1,7 gram karbo pr rute.

 3. Rita - 10.04.2012 14:07

  Tenkte å prøve dette brødet,da det brødet jeg baker smuler så når jeg kutter det. Men er det midt i el nerdest i ovnen det stekes?

 4. Erika - LCHF till vardag och fest - 10.04.2012 19:16

  Vad gott brödet ser ut att vara!

 5. ellen - 10.04.2012 22:49

  tusen takk=)

 6. Anette - 11.04.2012 08:21

  Disse var nydelig gode 🙂 Jeg hadde ikke cottage cheese, men brukte tyrkisk yoghurt og det fungerte kjempefint. I dag ble frokosten ristede frokostruter med peanøttsmør og en smak jordbærsyltetøy (bare en liiiten smak altså 😉

 7. Ida - 11.04.2012 14:30

  For en fantastisk blogg, med så mange gode oppskrifter!!! – Merkelig at jeg ikke har kommet over den før..! 😛

  Jeg er utrolig glad i brødmat, bakst og kaker, og et liv uten dette hadde vært et sorgens liv. Jeg MÅ ha brød, rundstykker eller knekkebrød flere ganger om dagen! Det er det eneste som såkalt «tilfredsstiller» meg 😉 Likevel forsøker jeg å begrense karboinntaket – da jeg vet at dette er veldig høyt – i tillegg til at magen/fordøyelsen min ikke tåler det særlig godt! Det fører til ulage, luftsmerter/-trykk og ustabilitet. Hvete og gjær, spesielt i kombinasjon, samt kunstig søtningsstoffer (som finnes i lettbrus, Fun light-saft o.l.) er opplagt noe magen/fordøyelsessystemet mitt reagerer på! – Derfor ble jeg SÅ glad da jeg kom over denne bloggen, med mange oppskrifter på brødmat og ulike former for bakst! 🙂 Flere av disse skal utprøves i nærmeste fremtid, inkludert de grove frokost-rutene i dette blogginnlegget!

  Jeg skal følge deg videre, og fortsett med å meddele gode og sunne oppskrifter! <3 Tusen takk.

  Hilsen Ida.

 8. Bjørg - 11.04.2012 16:39

  Takk for super oppskrift:) Knallgode!!! Ikkje siste gong desse blir baka her i huset! Venninne på lunchbesøk gjekk heim med oppskrift i lomma:)Bjørg

 9. Makronella - 13.04.2012 20:23

  Tusen takk til dere alle sammen for fine ord og skryt. Ingenting er bedre enn at oppskriftene faller i smak -deles, endres og videreutvikles 🙂

 10. Anne - 15.04.2012 13:11

  Takk for oppskrift, jeg har laget disse, og må nok lage nye for de gikk ned på høykant, ALLE likte dem .Han på 20 gikk og knasket på disse , og mann og datter på 14 koste seg med ost oppå… Jeg har laget innlegg om det her :http://www.mylupusworld.blogspot.com/2012/04/grove-frokost-ruter.html

  Fikk også boken din i posten igår, og takk for at du har gjort det enkelt, men matvarer vi kan få tak i!! Jeg burde nok gått på lavkarbo, men spiser ikke kjøtt for det tåler ikke magen, kan ha kalkun/kylling/fisk – har lupus og kraftig variant irritabel tarm. I boken din fant jeg flere oppskrifter som er enkle, og som faktisk jeg også kan klare å lage (og spise) TAKK!

 11. Anne-Grethe - 15.04.2012 14:30

  Dette har jeg nå bakt maaange ganger siden du postet denne oppskriften.
  Det jeg liker godt ved dette er at brødet ikke blir så «eggete» i smaken. Faktisk det beste lavkarbobrødet jeg har smakt.

  Ellers har du så mange fine oppskrifter. Jeg takker og bukker for at du gidder å dele med oss andre. Keep up the good work.
  Men du – du som har holdt på med lavkarbo en stund – kanskje du vet dette?. Det er stor forskjell på karbohydrater i de forskjellige merkene på f.eks linfrø, solsikkekjærner, gresskarkjærner og også andre frø/nøtter. Vet du hvorfor? er ikke linfrø linfrø liksom?? samme hvilken produsent de kommer fra?

 12. Makronella - 15.04.2012 18:49

  Det sies at feks linfrø ikke har karbohydratersom tas opp i kroppen. Det som sannsynligvis er tilfellet er at produsentene sliter litt med dette med kostfiber og fratrekking av de og derfor havner forskjellige tall på listen over karbohydrater.I norge skal kostfiber være fratrukket når karboinholdet settes opp på merkingen, men det skjer en del glipper her.
  Samme vil jeg tro er tilfellet med de andre frøene du nevner.

 13. Anne-Grethe - 15.04.2012 19:54

  Tusen takk for raskt svar.
  Fortsatt god søndagskveld

 14. Makronella - 17.04.2012 09:49

  Anne – så over her at du sier du fikk boken min i posten -For ordens skyld: Jeg vet ikke hvilken bok du har kjøpt men jeg har ikke skrevet noen bok. «Lettere lavkarbo » har lagt ute på siden her en stund -Nå har jeg og lagt ut Lena Beatrice sin bok. Dette er bare nye lavkarbo bøker – skrevet av andre- som kan kjøpes via bloggen, og jeg vil få en liten provisjon av salget.

 15. Henriette - 17.04.2012 21:19

  Desse skal eg prøve når eg er ferdig med Paleo Challenge 😉

 16. Ann-Vigdis - 19.04.2012 01:04

  Lagde disse i dag og de virkelig «made my day». Elsker Ingers Rugbrød og disse er jaggu fullgode erstatninger. Tusen takk for at du deler slikt med oss. 🙂

 17. Veronica - 10.09.2012 23:09

  Hei!
  Du har en SUPER blogg – lavkarbo blir lettere også for oss som leser bloggen din. Og det er viktig hvis dette skal bli en livsstil.

  Hvordan oppbevarer du dette brødet? Har akkurat bakt det – NYDELIG! Vi er flere i min familie som spiser lavkarbo, så ingen vits å fryse det ned:)

 18. Makronella - 11.09.2012 15:54

  Kjekt å høre at bloggen faller i smak 🙂

  Bakverk i lavkarbovariant inneholder ofte en del fett og det blir fort mugg på om det oppbevares i plast, Jeg pleier derfor bare pakke det i et kjøkkenhåndkle, eller som jeg nå har gjort sydd en «brødpose» av et kjøkkenhåndkle.

 19. Grove Frokost-ruter « Lavkarbo Oppskrifter - 27.09.2012 10:09

  […] resten av oppskriften her! september 27th, 2012 | Tags: frokost, lavkarbo, lavkarbo brød, lchf | Category: Brød, Grov […]

 20. Kjersti - 19.08.2013 16:19

  Tusen takk for oppskriften. Har prøvd forskjellige brød/rundstykke oppskrifter tidligere, men denne slår alt. Ikke eggete, svampete, bare kjempegode 🙂

 21. Bokfrokost #5 – anettes bokboble - 25.03.2015 23:18

  […] april 2012 «Historien om vakre jente» av Rachel Simon Ristede frokostruter med peanøttsmør og en smak jordbærsyltetøy Kokt egg med havsalt, majones og philadelphia ost […]

 22. Marita - 02.03.2016 16:11

  Hei!

  Har nettopp laget disse rutene og lurer på hvor lenge de holder seg? Uten å fryse de? Usikker på om jeg skal fryse de ned skjønner du. Eller om de forsvinner såppas fort at det ikke er nødvendig. Og hvis jeg skal fryse de, hvordan er det best å gjøre det da? I brødpose med mellomleggspapir i mellom? Hvis jeg ikke skal fryse: Inni bakehåndkle på kjøkkendisken?

  Skjønner jeg henger litt etter når dette innlegget er flere år gammelt, men har akkurat startet med lavkarbo pga. påvist pco – så henger litt etter på denne lavkarbo-bølgen 🙂 Bloggen din inspirerer og gjør det enkelt med lavkarbo!

 23. Makronella - 03.03.2016 08:23

  Hei

  Jeg pleier fryse ned slike ruter, putter de da bare i vanlig frysepose og så i frysen. tar opp de jeg trenger ettervert. Du kan gjerne ha mellomlags papir mellom, men siden de har skorpe på over og undersiden fryser de ikke så lett sammen som brød gjør. Uten å fryse er det fint legge de i kjøkkenhåndkle ja, det er mye fett i så i plast mugner de fortere . De holder seg et par tre dager i romtemperatur, men det beste er nok å fryse ned det du ikke trenger samme dag.

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.