Saftige frokostrundstykker med mer proteiner

 

Etter en tid der jeg har gjort alt «riktig » med kosten men likevel med dårlige resultat på vekten begynte jeg bruke dagboken på diett.no aktivt en periode.  Det jeg oppdaget der var at proteininntaket mitt var temmelig lavt.  Det er lett å miste fokus etterhvert på at sammensettingen av kosten blir riktig og bare fokusere på karbohydratene skal være riktig. Dette har jeg nå prøvd å endre og holder et godt øye med hva jeg får i meg av proteiner også.

Jeg har innimellom laget frokostrundstykker men har nå endret litt på oppskriften slik at de inneholder litt mer proteiner enn tidligere, det er også  færre ingresienser og derfor raskere å røre sammen.  Hvert rundstykke inneholder 1,2 gram karbohydrater og 17,2 gram proteiner mot 1 gram karb og 13 gram protein på den andre oppskriften.

 •  3 egg
 • 150 gr cottage cheese
 • 50 gr linfrø
 • 1 ts  bakepulver
 • 1 ss fiberhusk spiseskje
 • 60 gr bakepro (kjøpes på helsekost)

Fin mal linfrøene.  Bland egg og cottage cheese og kjør de sammen med en stavmikser eller foodprosessor som glatter ut cottagecheesen.  Bland sammen de andre ingrediensene og rør sammen alt.  Dette blir en relativt løs røre.  Jeg fordeler den i  muffinsform -panne av silikon.  Det blir 6 stk av denne porsjonen.

Stek midt i ovn ved 180 -200 ° i 10 -15 minutter.

Kjempegode og saftige rundstykker.  De er også fine  å fryse.  Dersom du ikke skal fryse de pakk de i et kjøkkenhåndkle istedenfor legge de i plast.  Det er mye fuktighet i lavkarbo brød så de mugner fortere i plast.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

8 kommentarer til “Saftige frokostrundstykker med mer proteiner”

 1. Dalehaugen - 18.05.2012 20:57

  Åh, disse så veldig gode ut=)!

 2. Renate - 22.05.2012 21:31

  Kjempegode! 🙂 Jeg hadde ikke Bakepro, så jeg brukte 50 gram mandelmel og spedde med litt melk. I tillegg brukte jeg linfrømel, så de var sikkert enda litt mer finmalte enn om jeg hadde gjort det selv. Bra ble det uansett!

 3. Margareth - 31.05.2012 16:22

  Fantastisk bra blogg! Du må aldri slutte å legge ut oppskrifter, følger godt med og skal prøve meg på mye av det du har lagt ut! 😀 Det er spennende å lage mat på lavkarbo syns jeg, man får brukt fantasien så mye! 🙂

 4. Lena - 01.06.2012 18:40

  Disse skal jeg prøve, ser veldig gode ut!

 5. Solveig - 01.04.2013 22:52

  Jeg sliter så innmari med linfrø! Hva kan man erstatte de med i bakst uten at karboinnholdet stiger til himmels?

 6. Makronella - 05.04.2013 12:21

  Det er ikke lett erstatte linfrø uten å øke karbohydratinnholdet, her er det vel mer snakk om ta de riktigste valgene……
  HAr du prøvd å bruke malte mandler feks ….. i denne oppskriften er det 50 gram linfrø å bruke mandler tror jeg ikke gir så galt utslag på karbene, ca 3 gram på hele deigen. EN annen mulighet er å bruke litt mer bakepro og litt er fiberhusk.

 7. Sabrina - 19.05.2013 21:46

  Hei.hvor mye fett inneholder hvert rundstykke?

 8. Kathrine Nordgård Larsen - 11.01.2017 11:33

  Hurra for en bra side!! Lurer på hvor mange oppskrifter jeg har printa ut nå!!
  Veldig enkelt og motiverendes side. Tusen takk 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.