Fløtegratinert sellerirot

Våren er kommet tidlig i år – noe jeg absolutt ikke har noe i mot.  Vi er godt i gang med forberedelser utvendig til sommeren, og det aller første som ble klargjort var «ute stuen», og under det kommer også grillen frem igjen.  Må si det er herlig å komme i gang med den sesongen igjen.  Årets første grillmåltid er fortært, en fantastisk lammebiff med fløtegratinert sellerirot og en grønnsaks miks.  Ingen dum start på grillsesongen.

Sellerirot er en grønnsak jeg har blitt utrolig glad i og bruker mer og mer.  Fløtegratinert selleri rot så jeg første gang i bloggen til Frida og jeg har brukt den jevnlig siden den gang.  Oppskriften har jeg ikke postet her før så jeg fant ut at nå er det på tide å få den på plass i arkivet. Til to personer pleier jeg bruke en liten form på ca 14 x14 cm

 • sellerirot
 • løk
 • hvitløk
 • fløte
 • revet ost
 • salt og pepper

Rens og del sellerirot i tynne skiver.  Hakk løk og hvitløk.  Legg sellerirot og løk lag vis i en smurt form.

Hell fløte over.  Jeg pleier ha fløte godt over halvveis bortimot 3/4 opp på selleriroten.

Sett formen i ovnen på 200 grader.  Første halvtimen lar jeg den være dekket av folie.  Etter 30 min fjerner jeg folien og dekker formen med revet ost.

La  steke i 30 min til.  La formen hvile et par tre minutter før servering da får det satt seg skikkelig sammen.

Om det ser ut til være for mye fløte vil denne også trekke seg tilbake i selleriroten på en måte.  Smaker fantastisk og kan brukes til alt en ellers ville brukt fløtegratinert potet til.

Her servert med grillet kjøtt og grønnsaksmiks

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

4 kommentarer til “Fløtegratinert sellerirot”

 1. HanneM - 02.04.2012 19:24

  Denne må jo være helt topp til lammelåret i påska! Har også brukt jordskokker til det, men sellerirot eller lettere å få tak i.

 2. HanneM - 02.04.2012 19:26

  Det skulle være: men sellerirot er lettere å få tak i.

 3. Makronella - 02.04.2012 20:02

  Fløtegratinert sellerirot er fantasrisk til lam -av alle slag – og som du sier lett få tak i. Eneste jeg savner her er å få den i løitt større stykker 🙂 Mye bittesmå palstpakkede sellerirotbiter i butikkene……..

 4. AnnKristin - 20.09.2012 17:12

  Denne laget jeg til kyllingen min i dag 😀 Var super god..

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.