Gele og fromasj

Jeg har laget det før, men da bare slumpet jeg, idag har jeg skrevet ned hvor mye -så  har jeg det til neste gang.

Er en del som tyr til Heistad sin gele uten sukker – personlig syns jeg ikke helt om smaken på den og har tydd til å lage min egen gele.  Egentlig litt morsomt for dessert er ikke noe vi pleier ha,  men det er greit å ha noe lovlig når den store «jegvilhanoegodt» lysten dukker frem.

Gele lager jeg derfor av fun light og gelatin.  På gelatin pakken står 6 plater til 0,5 l vann.  Fun light saften har  utallige smaker så her er det  rom for variasjon – problemet med den er å finne riktig blanding -den er tynn i fargen men med plenty smak

 

Dagens forsøk var med følgende

12 plater gelatin
2,5 dl fun light -smak peach passion
7,5 dl vann

Legger gelatinen i bløt i kaldt vann i ca ti minutter.  Klem forsiktig mest mulig vann av gelatinen og løs den opp i 0,5 dl varmt vann (kok opp og bruk)rør til alt er oppløst

Bland den oppløste gelatinen i saften og hell i stor skål eller porsjonsformer som jeg syns er greit.

 

Fromasj

Fromasj har jeg og prøvd meg på før – men resultatet har absolutt trengt perfeksjonering – sist hadde den god smak men et lag med en merkelig gelatin gele i bunnen.  så igjen -idag har jeg målt ingredienser.

2 dl kremfløte
2 dl av saften over med gelatin -før den stivner

Pisk stiv krem og  bland inn gelatin-saften
Jeg prøvde meg frem mens jeg helte i, litt om gangen for å se at alt blandet seg og ikke noe saft ble liggende ei bunnen, men den så grei ut i dag  – fint med gjennomsiktig beholder

 

Klarte å vente i 6 hele timer før jeg testet ut produksjonen.
Både fromasjen og geleen var litt i løseste laget, og kunne kanskje hatt en litt mer markert smak -tror nok jeg skal ha gelatin for kremmengden også neste gang, og øke saft mengden.  Gir meg ikke før jeg får perfekt resultat 😉 Godt var det -absolutt ikke det, men jeg vil ha litt fastere fisk på resultat.  Derfor kommer neste forsøk til å bli 3-3,5 dl saft og så vann opp til 1 liter og jeg vil ha 15 plater gelatin -så får vi se om det gir et perfekt resultat.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

9 kommentarer til “Gele og fromasj”

 1. Line - 11.04.2010 22:14

  Jeg vil og ha gele. Fun Light finner jeg ikke her jeg bor….*sukk*

 2. Frida - 11.04.2010 23:01

  Her har vi dama som går vitenskaplig til verks. Det liker vi. Blir spennende å se resultatet neste gang 🙂

 3. Anonymous - 25.05.2010 00:31

  Her er en fromasj jeg synes er god: 1 boks pisket kremfløte blandes med gele laget av 1 dl fun-light saft, 6 plater gelatin og 4 dl vann. Geleen må lages av kokende vann slik at gelatinen løser seg opp men la den bli kald før den blandes med kremen… jeg synes både jordbær og granat eple er gode smaker til denne fromasjen;) Lykke til!

 4. Makronella - 25.05.2010 17:32

  Jeg pleier bruke en halv dl m kokende vann til løse gelatinen opp i -resten kaldt -blir ikke så lenge å vente til den blir kald da. Greit med nøyaktige mål til bare lage fromasj -takk skal du ha

 5. AlvaGard - 24.07.2010 12:59

  nå prøvde jeg meg for første gans. Kremen datt sammen fordi geleen var for varm. Det er i hvertfall min teori. jeg prøvde igjen, men nå var geleen for kald men fortsatt ikke stive. det ligger som mindre klumper i kjøleskap. Fromasj skal vel ikke være avansert?

 6. Makronella - 26.07.2010 13:12

  Geleen må være kald ja -men ikke stivnet …….. Fromasj er egentlig veldig enkel å lage – du ahr brukt riktig mengde gelantin å løst den opp godt osv osv

  Hm fikk lyst på fromasj og gele nå -kansje ta en titt i skapene her.

 7. Anonymous - 24.09.2010 09:49

  venta spent på resultatet a fromasj å gele som du mein e perfekt…men ska nu prøv på d dokker ha forsslått her å mengde å mål 🙂

 8. Makronella - 26.09.2010 19:52

  Jeg har faktisk glemt vekk hele fromasj/ gele produksjonen …… kanskje jeg snart må ta en ny runde . Faktisk ble ikke disse målene så ille når det fikk stått over natten

 9. åse - 21.03.2018 21:30

  Jeg pisket en pk kremfløte til krem med noen skjeer stevia. Løste opp tre ts gelatinpulver i ca 1 dl vann. Helte dette og frosne bringebær i kremen, og pisket godt sammen. Avkjøle i kjøleskap, etter en time kunne jeg nyte nydelig fromsj. 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.