Fiskegrateng variant 2

Jeg har kaget fiskegrateng før.  Da hadde jeg cremefraiche og brukte den som base for den hvite sausen.  Det er en absolutt brukbar måte å gjøre det på men jeg syns noen ganger at gratengen kan falle litt sammen og også ha litt mye overskuddsveske.

Denne gagen jeg skulle lage grateng oppdager jeg at jeg ikke hadde creme fraiche som jeg trodde.  Fløte har jeg derimot så jegbruker det som base til hvit saus.  Ellers er oppskriften omtrent som den var sist  jeg postet :

 

500 gram kokt og  renset  hvit fisk

1/3 l kremfløte

1 liten ts johannesbrødkjernemel

2 eggeplommer

2 eggehviter stivpiskede

salt pepper

muskatnøtt

Kok opp fløten og la det koke 3-4 minutter. dryss litt og litt johannesbrødkjernemel inn mens det røres kraftig,  dete jevner sausen fort så du ser fort hvor mye du trenger.  Sausen skal være tykk. Smak til med krydder.  Sett sasuen til avkjøling.  Det er viktig at både saus og fisk  er helt kalde før neste steg.  Når sausen er blitt kald tilsettes  eggeplommene.  Det kan virke som sausen blir enda tykkere når den står for min er blitt mer pudding enn saus, men løser seg opp igjen med eggeplommer.

Ha og fisken i før det tilsutt  forsiktig blandes i stivpiskede eggehviter.

Ha massen i en smurt ildfast form og stek i ovn på 200 grader.

Jeg lar den stå i 20 min før jeg strør på litt revet ost og lar den igjen steke i 10-15 min.

Server med kokte grønsaker og litt smeltet smør.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

5 kommentarer til “Fiskegrateng variant 2”

 1. Julianne - 31.01.2012 12:46

  Mmmmmm, denne så god ut! Skal testes 🙂

 2. sigrunn - 31.01.2012 22:10

  sikkert veldig god .må prøves.

 3. Annika Rogneby - Bakeglede uten sukker - 01.02.2012 14:30

  Vad mycket fina recept som finns här. Hittade igen er via facebook och är glad för det 🙂
  Mvh/Annika Rogneby

 4. Makronella - 02.02.2012 11:38

  Annika – takk for flott kommentar -hyggelig at du liker oppskriftene 🙂

 5. anita - 08.02.2012 18:38

  Denne var kjempegod!! Lagde den i dag og slang oppi en løk også og det ble knall altså 🙂

  takk for inspirasjon 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.