Helstekt laksehale med parmesan

Jeg har hatt liggende et halestykke  med laks i frysen.  Planen da jeg tok det opp var å bare trekke det på vanlig måte, men så fant jeg ut -hvorfor ikke dele det videre langs buksiden -og skjære vekk bein.  Da sitter en igjen med en stor fin dobblet filet.

Denne ble krydret og fikk et godt dryss med parmesan før jeg brettet ene halvdelsen over igjen, slik at halestykket så ut som i utgangspunket.

Legg så fiskestykket på bakepapir ha over et par klatter med smør.  Pakk det hele inn i folie -mens fisken fortsatt ligger på bakepapir.  Dette hindrer fisken brenne fast i folien.  Stek ved 200 grader i 30 -40 minutter ettersom hvor tykk fisken er.

Når fisken er stekt løsner skinnet lett fra kjøttet.  dra det øverste laget av -og snus så fisken forsiktig med hjelp av bakepapiret og dra av skinnet på undersiden også.  Del i passe stykker og ha på tallerken.  Det er nå fine serveringsstykker helt fri for skinn og ben.

Som tilbehør tid denne rev jeg litt agurk på et rivjern og blandet dette med litt rømme.  Bittelitt sukrin (eller annet søtstoff ) samt litt lime gir en god smak.  Server sammen med fisken og øsnkete grønsaker, et stykke med brokkoli gir fin farge til det hele.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

5 kommentarer til “Helstekt laksehale med parmesan”

 1. Magne D. Antonsen - 16.01.2012 16:59

  Bra blogg!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

 2. Robert - 17.01.2012 11:37

  Æsj!!

 3. Per - 17.01.2012 13:09

  Jeg tror poteter ville smakt godt til denne retten.

 4. Makronella - 17.01.2012 14:05

  Per – tilbehør velger en selv 😉

 5. Aksel - 17.01.2012 15:24

  Tipper hårene reiser seg på alle italienere og andre med sans for det italienske kjøkken når de leser denne oppskriften.. Parmesan med fisk er så feil det kan få blitt, av tradisjonelle og smaksmessige grunner.

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.