Kyllingmiks med gratinert fennikel.

På en liten tur innom butikken for kjøpe noen småting kom jeg over en kurv med fennikel.  Og jeg tenkte den kunne fint brukes til noe middag.  Er egntlig litt rart dette, mottstandere av lavkarbo hyler om bare  fett og mangel på grønnsaker, personlig har jeg aldri hatt så mange forskjellige grønnsaker i kostholdet mitt noen sinne.

Kyllingfileter har jeg altid i frysen.  Denne gang ble de delt i mindre biter for tine fortere.  Bitene ble deretter brunet lett før jeg tilsatte sopp parika og purre og lot det hele steke videre under lokk på svak varme.

Så fant jeg oppskriften til Line med ovnsbakt fennikel.  Hos meg ble det noen små endringer fra Lines oppskrift , jeg hadde ikke hvitløk og  heller ikke bacon , ellers brukte jeg samme fremgangsmåte .

Nydelig tilbehør til kyllingmiksen og jeg er sikker på at det er godt til kraftigere slag med kjøtt også.  Definitivt noe som vil bli laget flere ganger.  Spennede med nye retter og nye smaker og ikke minst en variasjon til den evige brokkoli/ blomkål blandingen som lett går igjen.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

3 kommentarer til “Kyllingmiks med gratinert fennikel.”

 1. Synnøve - 19.01.2012 10:36

  Nydelig mat også for ikke-lavkarbo. Kan anbefales. Masse deilig grønnsaker, bruker fennikel mere og mere, den får en mild fin smak i gryte og former og er fantastisk til wok. Prøv den lettkokt til laks.
  Vennlig hilsen Synnøve

 2. Makronella - 19.01.2012 19:49

  Helt enig.Fennikel kan brukes til utrolig mye. Morsomt å utforske nye bruksområder -inntil nylig har det vært fiskesuppe den har vært brukt til 🙂
  Det fine er og som du sier det er nydelig mat og for de som ikke spiser lavkarbo – små tillegg eller endringer av tilbehør og maten passer for alle. Noe som er tanken med det meste jeg lager. Spesielt middagene må kunne spises av hele famielien lavkarbo eller ikke 🙂

 3. Silje - 21.01.2012 20:38

  Helt enig, har heller aldri spist så mye grønnsaker som nå som jeg spiser lavkarbo 🙂

  Denne oppskriften så god ut, så jeg tror jeg må teste den i nærmeste framtid.

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.