Sjokolade med chili & mandler

Denne oppskriften har blitt liggende som kladd siden før jul, kanskje på tide å få den publisert.

Igjen har jeg tatt utgangspunkt i et oppskriftheftet som var med i Allers i oktober 2011.   Jeg har brukt oppskriften nesten som den sto i bladet. Jeg hadde ikke frisk chili som opprinnelig var  hakket og strødd på konfektene, jeg prøvde meg med sambal oelek og blandet i selve konfektmassen

200 gram cocosa

200 gram mørk sjokolade

300 gram hakkete mandler

1 medium sterk chili (eller 1 ts samnal oelek)

en klype flaksalt (feks maldon)

knekkformer

legg hakkete mandler og litt salt  i hver form

Smelt sjokolade og cocosa bland det ordentlig sammen og hell litt i hverform -bruker du sambal oelek blander du også dette i massen . hell i formene.  dersom du bruker frisk chili strø litt på toppen av hver form.

La det stivne i kjøleskap eller fryser. Oppbevar kaldt og la få noen minutter i romtemperatur før servering.  Sjokolade med litt ekstra smak – neste gang tror jeg at jeg vil øke chilimengden litt, den kan være enda mer fremtredende enn den var på disse konfektbitene.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

2 kommentarer til “Sjokolade med chili & mandler”

  1. Lisa - 02.02.2012 09:28

    Så søte de var. Hvor har du kjøpt formene? 🙂

  2. Makronella - 02.02.2012 11:36

    Disse formene kjøpte jeg på jernia i høst 😉

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.