Syltetøy- tips

Når man går på lavkarbo er syltetøy noe som ikke kan være med som en daglig del av kosten.  Det er rimelig mye karbohydrater i de fleste typer, men det begynner og å dukke opp noen typer der det ikke er tilsatt suklker og karboinnholdet er lavere.

En av disse er lerum syltetøy uten tilsatt sukker.  I blåbærsyltetøyet er det kun 15 gram karbohydrat der 9 av de er sukkeralkoholer og dermed skal trekkes fra. Med andre ord står vi igjen med 6 gram karbohydrat pr 100 gram

I bringebær med eple syltetøyet er det 14,5 gram karbo med 9,5 sukkeralkoholer -altså står vi igjen med 5 gram karbohydrat . Så dette syltetøyet må være lov å unne seg littegranne av innimellom.  De andre smakene har jeg ikke prøvd enda -fant ut at det som lavkarbo spiser holdt komme hjem med to glass syltetøy 😉

Dette  innlegget er ikke ment som reklame -Jeg er ikke på noen måte sponset av Lærum eller får provisjon av noe salg av deres produkter .  Det er kun et tips til de av dere som gjerne vil ha et alternativ på syltetøy fronten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

9 kommentarer til “Syltetøy- tips”

 1. sigrunn - 06.01.2012 11:52

  Om det er tillfelle så er jo det bra.Jeg har kjøpt syltetøy gjennom spisdegslank.der er det 5,1gr kh.Det er veldig godt syltetøy.
  en skal smake lerum,for å sammenligne.det jeg kjøper er ganske dyrt men godt.270gr garantert mye bær.48 kr.

 2. Mona Kristoffersen - 06.01.2012 13:17

  Jeg kjøper frossne bær fra frysedisken og lager mitt eget syltetøy med sukrin. Syns det funker kjempebra og er bedre enn disse du får kjøpt på butikker og i tillegg inneholder det kun karbo fra bæra 🙂

 3. mat-mons - 06.01.2012 14:52

  Stemmer det at du kan trekke fra sukkeralkoholer? Jeg har tidligere lest at dette kun gjelder enkelte lands merking, men at det i Norge allerede er trukket fra.

 4. Marie - 06.01.2012 18:09

  Det syltetøyet er godt! Særlig blåbærsyltetøuet. På lavkarbo pannekaker med tyrkisk youghurt. Nammmmm 🙂

 5. hannem - 06.01.2012 20:22

  Jeg trodde dette syktetøyet inneholdt sukralose (splenda). Skygger unna produkter som inneholder det, føler meg ikke trygg på det søtstoffet.

 6. Makronella - 07.01.2012 22:35

  mat-mons
  Det jeg har lært er at sukkeralkoholer skal trekkes fra

  hannem :
  stemmer det er sukralose i det (sjekket nå ;)Burde kaskje styre unna, men det går så utrolig lite syltetøy her at jeg gir litt blaffen -et glass varer i månedsvis så tar sjansen 😉

 7. Sukkerspinnengelen - 08.01.2012 14:31

  Det spørs jo alltid hvor mye man bruker. Et teskje syltetøy av disse typene fra Lerum kan umulig være over én karbo?

  Jeg spiste rognebærgelé til elggryta jeg lagde i går. Helt vanlig kjøperognebærgelé fra ‘Den lille frugthave’. Fullsukret. 64 g sukker/ 100g. Allikevel ikke mer enn 10g og det går helt greit for meg en lørdag.

  Kanskje det går an å lage sjøl – med sukrin?

 8. Lene - 09.01.2012 09:16

  Jeg bruker den med bringebær og eple i min tyrkiske yoghurt om morgenen. Er ikke glad i det syrlige,og må ha noe søtt oppi. I tillegg har jeg det med eple og pære liggende, det er supert å bruke i desserter, f.eks. CC med en dæsj syltetøy og et dryss kanel over- Nam!

 9. Yasi - 09.01.2012 13:25

  Det må da være lov å tillatte seg litt i ny og ne 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.