Bær muffins

Lavkarbo er i vinden som aldri før -både på godt og vondt.  Det som er greit er at ukeblad flommer over med oppskrifter.  Jeg pleier ta en rask titt i butikken om ikke bladet er pakket i plast og se om det er noe som ser fristende ut.

Norsk ukeblad hadde nylig en serie med muffinsoppskrifter og under lavkarbo fant jeg en som jeg har prøvd ut.  I bladet står det de har endret fra splenda til sukrin – jeg har igjen endret til tagatesse * og halvert mengden. Denne posrjonen gir 12 muffins

3 egg

125 gram mandler

1/2 dl tagatesse (eller 1/2 -1 dl  sukrin )

75 gram smør

1 ts bakepulver

1 ts kanel (kan sløyfes men gir en god smak)

100 gram bær

Sett ovnen på 175 grader.

Mal mandlene .  Visp deretter egg og sukker til eggedosis .  Det er første gang jeg bruker tagatesse og får det ikke pisket stivt , men tar sjansen likevel.  Bland inn det tørre og sammen med friske eller halvtinte bær,  og ha in smøret.

Ha røren i 12 muffins former- jeg bruker silikonformer .

Stek i 12 minutter. Mine trengte 15 min før de var stekt.

Dersom du har de i silikonformer og skal ha de ut av formen, la de avkjøle før du prøver.  Bærene faller til bunnen og klistrer seg lett til formen.  Avkjølt klarte jeg lirke alle unntatt en hel utav formen.

Muffinsene er kjempegode med litt krem eller tyrkisk youghurt til.  Holder seg greit noen dager i en boks.  Har ikke prøvd fryse de.

*Tagatesse selges i enkelte helsekost butikker, kan og bestilles på nett

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

8 kommentarer til “Bær muffins”

 1. Jeanette (Min lavkarboverden) - 09.11.2011 12:03

  Så godt det så ut 🙂

 2. Thea - 09.11.2011 15:41

  Hei 🙂 De så nydelig ut. Men hvis man allerede har mandelmel, vet du hvor mye ca jeg kan ta av det?

 3. Makronella - 09.11.2011 18:49

  Vet ikke hvor mye mandelmel man kan bruke…. ville prøvd meg frem med litt og litt -Røren var sånn midt mellom fast og flytende ….

 4. Yasi - 10.11.2011 13:25

  Nam. Så helt herlig ut 🙂 Disse fikk jeg lyst til å prøve meg på idag 🙂

 5. Nita - 10.11.2011 17:11

  Fyværa! De var kjempegode! Lagde dem i går, jeg brukte mandelmel, ca 115 g (for det var alt som var igjen i posen ;-P). Jeg hadde litt krem på doppen, supergodt! 😀

 6. Mariann - 10.11.2011 20:51

  Liker ikke sukrinsmaken samme hvor mye jeg prøver. Er det mindre «metallsmak» av tagatose?

 7. Marlene - 10.11.2011 23:28

  Fristende. 😉

 8. Makronella - 11.11.2011 10:21

  Nita – kjekt at det faller i smak. Tenker disse kan være en fin base for flere muffins

  Mariann – Jeg sliter og skikkelig med smaken av sukrin. HAr bare brukt tagatose denne ene gang, men jeg kjete ikke noe bismak av den- ikke når jeg smakte direkte på det heller

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.