Knekkebrød – og brød :)

I påsken var jeg på besøk hos ei som hadde laget lavkarbo-knekkebrød og de var bare fantastisk gode -Har allerede laget porsjon nr to med de. Oppskriften hadde hun funnet i diverse blogger men jeg fikk den på en lapp og den er som følger :


200 gr Solsikkekjerner
1 dl Linfrø
1 dl Sesamfrø
2,25 dl Kruska kli
2 ss Fiberhusk
1 ts Salt
1/2ts Splenda
5 dl vann


Blander alt sammen i en bolle med slikkepott -la gjerne stå og svelle et par minutter for en fordeler deigen utover to bakebrett – Jeg deler/ markerer 16 ruter på hvert brett og steker to i ovnen på varmluft  160 grader i 1t 10 minutter. To ganger underveis bør  brettene bytter plass  – og lurt å snu brettene når de bytter plass .


Avkjøl de på rist -fjerne bakepapiret med en gang og når de er kald knekkes de forsiktig fra hverandre i skillene som ble laget.  Oppbevares greit i en boks.  Sies å være 1,5 karbohydrat i hvert knekkebrød .


Jeg ble gjort oppmerksom på noen brød som står på LCHF-bloggen
http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/01/solsikkebrd.html


Jeg fant ut at jeg måtte prøve det -med en gang, men hadde ikke nok solsikkekjerner, så jeg spedde på med linfrø det jeg manglet. Ikke hadde jeg ork til male solsikkekjernene ordentlig heller -hev bare alt i food-prosessoren – men det ble ikke malt godt nok og deigen følte jeg ble vel klissete og bløt så jeg hev oppi knuste linfrø.  Brødet ble helt topp.  jeg oppbevarer det helt men skjærer av ruter når jeg skal ha og deler ruten igjen slik at det blir skorpe under begge deler – nydelig nystekt og forbausende godt dagen derpå også.

Første tanken som slo meg var -oi kan ha brød til reker igjen -men det må være ypperlig som hamburgerbrød og.
Jeg skal handle inn solsikke kjerner og ta frem kvernen og lage mel av -slik at jeg har klart til neste bakerunde.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

6 kommentarer til “Knekkebrød – og brød :)”

 1. Line - 08.04.2010 12:54

  Flere enn meg som bakte i går ja.

 2. Anonymous - 19.09.2010 21:54

  Hei ! Prøvde disse idag. Lette å lage og kjempegode !!!!! Anbefales,

 3. eligo - 22.05.2011 14:41

  Hei – har vært hos deg og funnet inspirasjon til min variant av Knekkebrød. Takk for fin blogg 🙂

 4. Makronella - 22.05.2011 20:04

  Kjekt å kunne være til inspirasjon -selv takk 🙂

 5. Tor - 24.05.2011 13:41

  Hei,

  anbefaler du Splenda? Er ikke det fy?!

 6. Makronella - 24.05.2011 16:49

  Da jeg begynte lage disse var det splenda som sto i oppskriften , og jeg brukte det. I ettertid har jeg sluttet helt å bruke noe søtning i knekkebrødene.
  Splenda er kunstig fremkaldt og ikke beste valget, det har du rett i. Det hender likevel at jeg bruker bitte litt splenda i enkelte ting om jeg er tom for sukrin feks, men jeg foretrekker sukrin fremfor splenda.

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.