Gratinert asparges med skinke og ost

På bloggen Min lavkarboverden fant jeg en rask og grei rett jeg ville prøve.  Gratinert asparges med kalkun og cheddar.  Jeg synes ideen var så god at jeg deler den videre her i min variant  , jeg brukte noen skiver med skinke istedenfor kalkun siden det var det jeg hadde.

Knekk enden av aspargesen og legg de i en ildfast form ….. Jeg smurte formen lett, men tror ikke det var helt nødvenig.

Legg på skinke og noen smørklatter – ble litt mye siden formen og var smurt.

På toppen hadde jeg rød cheddar.

Formen settes i ovn ved 200 grader i 10 -15 minutter.

Kjemperask og god rett som helt sikkert fungerer med annet kjøtt og andre grønsaker.

Rød cheddar er en  ost med ganske høyt fettinnhold så alt i alt ble det rimelig mye fett på tallerkenen.  Neste gang jeg lager denne vil jeg nok droppe å smøre formen.  Trolig har jeg og en annen type ost.  Det er ikke så ofte jeg har denne røde cheddaren.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

4 kommentarer til “Gratinert asparges med skinke og ost”

 1. Jeanette (Min lavkarboverden) - 21.10.2011 11:25

  Det hørtes godt ut med skinke også ;-D

 2. Jeanett - 21.10.2011 13:32

  Oooh… Rød cheddar!?! Det må jeg til Ost & Kaffe for å se om de har :O

 3. Makronella - 21.10.2011 15:47

  Den er jo ikke så rød da 😉 Men knallgul/orange – kalles likevel rød av en aller annen grunn 😉

 4. Jeanett - 21.10.2011 16:28

  Jeg har spist rødskimmelost, ut fra navnet ser jeg for meg blåskimmelost bare med røde «skimler» ( 😉 ) Men den ligner mer på en litt gulere brie.. Godt er det uansett 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.