Møllerens brød

Det er ikke lenge en skal ha på tv om dagen før en får reklamen for møllerens lavkarbo brød inn i stuen.  I dag bestemte jeg meg for å prøve dette brødet.  En pose ble kjøpt inn og jeg satte i gang.

Utrolig lett å fort å røre sammen deigen.  Rett i form -her passet min silikonform godt med målene som sto på pakken 12x 22 cm, min form er 10×22.

Så skal brødet rett i ovn og steke i 60 minutter ved 180 grader og det sies at brødet gjerne kan oppbevares i kjøleskap.   Jeg liker ikke ha brød i kjøleskap så her blir det delt og pakket med mellomlagspapir og i frysen.

Dette  er et  godt brød, kanskje litt for godt…..  for det trigger  «mmm jeg vil ha mer» følelsen hos meg, så noe hverdagsbrød blir det ikke her hos meg.   Jeg kjenner at to skiver ikke gjør meg så mett som mitt vanlige brød gjør.

Brødet består både av rug, hvetekli, bokhvete havregryn, solsikkefrø og linsfrø, så et blir litt karber i det totalt.  Pakken sier det er 12,9 gram karbo pr 100 gram ferdig brød.  Mitt ferdige brød veier 610 gram når det er kaldt (40 gram mer som varmt )  Jeg liker ikke så godt tykke brødskiver så jeg får 27 skiver ut av dette brødet   noe som gir 2,4 gram karbohydrat pr skive. Greit alternativ en gang i blant.

Dette innlegget er ikke skrevet  som reklame, Jeg er ikke blitt sponset av møllerens eller får noen form av betaling derfra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

11 kommentarer til “Møllerens brød”

 1. Rita - 31.10.2011 10:30

  Syntes og dette ga litt lite metthet i forhold til mitt vanlige brød, så blir bare i nødstilfelle 🙂 Men… å lage det som foccatia brød som oppskrifta på posen bak var nyyyyyydelig til suppe 🙂

 2. Sissel - 31.10.2011 10:42

  e laga det brødet der e og, pakka inn litt walnøtter, og litt hasselnøtter i 🙂 det va kjempe godt.

 3. Makronella - 31.10.2011 13:32

  Rita : Enig i at det ga lite metthetsfølelse -ga meg mer «vil ha mer følelse» enn metthet

  Sissel : Å bruke det som base og tilsette mer er sikkert ikke dumt -eller som foccasia som Rita sier 🙂

 4. Anett - 31.10.2011 13:51

  Så utrolig dumt at de ikke laget det glutenfritt! Mange som ikke kan nyte dette da.

 5. Laila - 31.10.2011 14:33

  Jeg likte ikke det brødet…pluss at det ga liten metthetsfølelse. Prøver idag lavkarbobrød fra funkksjonell mat, spent 🙂
  Det brødet er forresten glutenfritt og uten gjær.

 6. Henriette - 31.10.2011 15:00

  Jeg har laget mange slike brød nå og har funnet ut at man må ha litt ekstra godsaker i det.
  Jeg hakker litt valnøtter og har i, solsikkefrø ,sesamfrø og linfrø. Dette gjør at brødet får en større metthetsfølelse og det er utrolig godt. Strør selvsagt litt fingersalt på toppen med solsikkefrø. 🙂

 7. Jeanett - 31.10.2011 17:41

  Men jeg bare lurer… Er det lettere å lage enn å lage enn å blande alt selv? Ingen kritikk eller noe, altså 😉

 8. Makronella - 31.10.2011 20:06

  Jeanett:
  Nei, ikke for meg 😉 og jeg foretrekker mitt vanlige brød når jeg først skal ha brød
  (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/?p=2004)

  Testet det bare av nysgjerrighet,og blir nok ikke flere poser på meg heller.
  For noen er dette kanskje løsningen for å få laget eget brød.

 9. Nita - 02.11.2011 22:02

  Synts dette brødet var kjempegodt! Og det selges over all forventning så tror ikke de trenger reklamen (som ikke var ment som reklame, hehe! :-P)

  For min del metter knekkebrød mye mer enn brød så det blir bare en gang i blandt at jeg lager brød.

 10. Silje - 11.11.2011 15:14

  Dette brødet er kjempegodt dersom man spriter det litt opp! Brøv å lag det med 2 ss sukrin, 0,5 dl smeltet smør og 3,5 dl vann. I tillegg tilsetter jeg en pakke tørrgjær og lar heve minst 30 minutter for maksimal luftighet. Strø med sesamfrø på toppen. Smaker nydelig! jeg skjærer i skiver, legger i fryseren og tiner i brødristeren. Jeg lover deg at dette brødet får du ikke ha i fred:-)

 11. viviann - 04.08.2018 23:03

  hvor selger dei det brødet ? og hvor ofte kan en spise det uten og få i seg for mye karbohydrater ?

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.