Grønnsakspudding

På min vandring gjennom mine gamle oppskrifter fant jeg en potetpudding som så litt spennede ut.   Jeg hadde en del grønnsaker liggende som måtte brukes opp og testet ut denne oppskriften med det jeg hadde.

1 blomkål

1 stk selleri

1/2 brokkoli

ca 1/4 knutekål

krydder : urter , salt pepper, muskatnøtt

fløte

pølse

3 egg

revet ost

Rens og del grønnsakene i mindre biter.  Du trenger ikke alle sortene jeg hadde, tok denne som en opprydding i kjøleskapet jeg.  Kok grønnsakene  møre i litt vann eller i fløte.  Hell av  vann og tilsett fløte dersom du kokte i vann.  La det koke noen minutter med fløten. ikke ha mer fløte i enn at den koker nesten hekt inn.    Tilsett ca 50 gram smør, krydder som muskatnøtt, pepper, salt litt urter ….. smak deg frem til det du liker.Mos det hele sammen med stavmikser.

Ha i pølsebiter (sjekke karbene i pølsen -rema 1000 har pløse med ca 1 gram karbo ) bland inn eggene og en håndfull ost ca.   Ha blandingen i en smurt form.   Jeg brukte en 2 liters brødform.

Dryss revet ost over og sett formen i ovnen .  Stek ved 200 grader i ca 40 minutter.

I orginaloppskriften skulle puddingen kunne velves ut av formen.  Det innså jeg fort ikke gikk med denne, men smaken var god og jeg kommer nok til lage dette igjen,  eneste er at neste gang vil jeg bruke en videre form slik at den ikke blir så høy, og ostelaget dekker mer av puddingen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

8 kommentarer til “Grønnsakspudding”

 1. Nina - 04.10.2011 11:13

  Hva heter de pølsene som Rema har?

 2. Makronella - 04.10.2011 11:52

  Grov kjøttpølse tror jeg den heter …… er to stk men kommer ikke på andres navn nå -er slik under 100 produkt

 3. Jeanette (Min lavkarboverden) - 04.10.2011 12:17

  Dette var nytt! Så godt ut 🙂

 4. camilla Celina Fuglesang - 04.10.2011 12:20

  De heter hotlink og american hotdog. Hot link er best, men begge inneholder 0,5 kh pr 100g.

 5. Jeanett - 04.10.2011 15:52

  for en genial ide! 😀

 6. Solveig Michaelsen - 04.10.2011 17:28

  Laget denne til middag i dag ,og den kan bare anbefales på det varmeste 🙂 Knall god 🙂

 7. Marlene - 05.10.2011 12:34

  Åh. En enkel og snerten middag for hele familien. Har ikke funnet pølser med så lite karbo enda (bor på en liten plass med kun 3 små butikker), så kanskje jeg må se etter det neste gang jeg er i byen. 🙂 Skal iallefall testes! Kan kanskje bruke kyllingbiter også? Man tager hva man haver? 😉 Takk for tips!

  Hilsen Marlene

 8. Bjarthild - 07.10.2011 23:33

  Takk for tipset. Grønnsakspuddingen kan absolutt anbefales. Nydelig. Lagde i ei lita langpanne og har lagt litt i fryseren. Håper den er like god når jeg tar den opp igjen.

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.