Pollo tonnato

I sommer fikk jeg kokeboken «Lavkarbo fra  Middelhavet »  utgitt av Forlaget Lille Måne .

Forlaget har gitt meg tillatelse til å gjengi noen  av oppskriftene i bloggen min.  Jeg har bladd og bladd og merket meg en del opskrifter jeg ville prøve ut.  Her går det i kylling, fisk og masse grønt i form av grønsaker og urter.  Det er en spennede kokebok som også har med fagsider om lavkarbokost.

En av de første oppskriftene som jeg merket meg var en oppskrift kalt » Buljongkokt kyllingfilet med tunfisksaus.»  Dette er en variant av den italienske oppskriften på Vitello tonnato.  Kalvestek i tynne skiver som nærmest marineres i en tunfiskmajones. Første gang jeg så den retten ble laget hadde jeg en viss formening om at kokken hadde mistet litt av sin gode dømmekraft men endret raskt mening.  For noen smaker.  Retten tar litt tid mht hviletid og slikt men er verdt vente på.

Denne oppskriften er en omskriving av kalveretten.  Forfatteren har brukt kylling og laget sin egen vri.  Jeg har testet den ut, og kan trygt anbefale videre.

Jeg har valgt kalle den Pollo tonnato siden det er kylling i den og for å assosiere den med den orginale Vitello tonnato.

Man trenger :

4 kyllingfileter

1 liter hønsebuljong

Kok opp hønsebuljongen, legg kyllingfiletene i buljongen og la trekke på svak varme i 15 min.  La de deretter bli liggende i buljongen til avkjøling, på denne måten suger kyllingene til seg buljongen og blir saftig.

Tunfisksaus

1 boks tunfisk i olje

2 ss majones

2 ss rømme

(her endret jeg til 3 ss majones og 1 ss rømme)

1-2 ss kapers

1-2 ss hakket rødløk

sitronsaft

litt hønsebuljong

salt svart pepper

vårløk eller purre

Jeg valgte her å kjøre alt sammen med stavmikser til en fin saus.  En kan også hakke tunfisken med en gaffel og blande inn majones, rømme løk kapers og hønsebuljong til en  middels tykk saus.  Smak til med salt pepper og sitron.  Smaken skal være både salt og syrlig.

I boken serveres kjøtt og saus hver for seg ser det ut som på bildet.  Enten varmt eller kaldt, men jeg har valgt den måten jeg er vant til med vitello tonnato.  Skjær kjøttet i tynne skiver, legg det i en  form eller på fat, ha litt kuttet vårløk over.

Hell sausen over kjøttet og la smakene trekke sammen et par timer .

Server gjerne med en enkel salat med  noen flak med parmesan og litt olje og  eventuelt med godt brød til

Jeg får ikke betalt for å skrive dette innlegget,  men får en liten provisjon ved salg av boken gjennom bloggen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.