Lavkarbo kokosboller

I mange år har jeg laget kokosboller til jul.  De siste to årene har jeg unngått disse til ennladri så liten protest fra familen.   I hele høst har jeg gått med planer om teste ut å gjøre om oppskriften til lavkarbo og jeg har sett flere andre også har laget koksboller.  Så her kommer min versjon. Eneste endring fra den vanlige er at sukker er byttet med tagatesse og vaniljesukker er erstattet med ren vanilje (fås i pulverform på helsekosten )

4 eggehviter

2 ss tagatesse

6 plater gelantin

1/2-1 ts vanilje

1/2 dl kokende vann

Når kokosbollene er stive

1 1 1/2 plate 70 % sjokolade

1 god ss delfiafett. *

kokos

Gelantin legges i kaldt vann til oppbløting i ti minutter

Pisk eggehvite og tagatesse helt stiv, noen få saltkorn er med på gjøre eggehvitene stivere.  løs den oppbløtte gelantinen opp i 1/2 dl vann la avkjøle.  Når gelantinblandingen er kald hell det i en tynn stråle i eggehviteblandingen mens maskinen går på høy hastighet . Tilsett og vaniljen.  Pisk til massen er stiv og fluffy.   Kan ta opptil 10-15 minutter.

Sett den stive massen med to skjeer på en bakepapirkledd plate, eller bruk sprøytepose som jeg prøve denne gang..  Matpapri kan og brukes , men de ferdige bollene løsner lettere på bakepapir.  Jeg velger ikke lage de så store.  det blir flere boller av det, men man reduserer inntaket av søtt.  Kan jo være greit selv om det er lavkarbo.

Sett brettet med boller i kjølekap og la de stivne minst 3-4 timer før de dekkes med sjokolade og kokos.   Vend da kokosbollene forsiktig i smeltet sjokolade la renne litt av før de dyppes i kokos og settes tilbake på brettet. Dette blir fort litt klinete…………

 

La de stå i kjøleskap til sjokoladen er helt stiv.  Oppbevares kaldt i tett boks.  Kokosboller med vanlig sukker kan oppbevares i et par uker i hvertfall (om en gjemmer de godt ) Hvor dan holdbarheten er med tagatesse vet jeg ikke .   Jeg har lest at det fint går å fryse de, så det har jeg prøvd i år. De er forte å tine og en kan ta opp det antall en trenger hver gang.

Av denne porsjonen får jeg  ca 30 kokosboller – det er vanskelig å måle hvor mye kokos som kommer på, men jeg vil si det er ca 1,3- 1,5 gram karbohydrat pr kokosbolle.

 

*Jeg velger bruke delfiafett  for å få sjokoladen til holde seg mer stivnet -cocosa kan og brukes men da smelter sjokoladen fortere.  Har letet litt på lavkarbo.no og det er ikke noe der som sier en bør holde seg helt unna delfiafett -det er og veldig små mengde på et produkt som ikke er daglikost.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

6 kommentarer til “Lavkarbo kokosboller”

 1. Kaci - 13.12.2011 09:30

  Hva er tagatesse og hvor får man kjøpt det?

 2. Makronella - 13.12.2011 10:40

  TAgatesse er et søtningsmiddel som ikke ahr den veldige metalliske smaken som sukrin har -selges i de fleste helsekostbutikker. http://www.mamut.net/controls/shop/shops/12/5/productdet.asp?gid=30&subgid=0&wwwalias=funksjonellmat&pid=109

 3. Ingeborg - 14.12.2011 23:52

  Hei – jeg lurer på om mørk sjokolade er lavkarbo? Det er jo tilsatt en del sukker? Hva mener du om det?

 4. Makronella - 15.12.2011 08:35

  Sjokolade er sjokolade men mørk sjokolade er MYE bedre enn lys sjokolade, jo høyere prosent jo bedre. Mørk sjokolade har lavere GI enn lys sjokolade og er derfor et bedre alternativ. Som regel klarer en midre mørk sjokolade også. Måtehold er stikkord-Ikke for mye og ofte 😉

 5. Lavkarbo Kokosboller « Lavkarbo Oppskrifter - 10.11.2012 16:58

  […] resten av oppskriften her! november 10th, 2012 | Tags: kokosboller, lavkarbo, lavkarbo bokosboller, lchf, oppskrift | […]

 6. Vibeke - 05.08.2013 13:36

  Å jeg har i dag laget disse kokosbollene, å det blir ikke siste gangen, fy så gode!! Jeg kjøpte 70% sukkerfri sjokolade på helsekost og søtet den i vannbad med sukrin, jeg tok også i litt sukrin gold, men klarte ikke løse opp sukkerkornene helt, så mine boller knaste litt. Anbefales helt klart videre!!!!!

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.