En deig, mange muligheter

Jeg har lenge tenkt at jeg skulle samle alle de forskjellige variantene jeg har hatt av Nannas solsikkebrød, Nannah er fra lavkarbo.no og har også nå egen blogg   Denne brødoppskriften har vært basen for mange forskjellige varianter hos både meg og andre, noe Frida skrev et artig innlegg om i vinter. (linken i hennes innlegg til min variant er til min gamle nedlagte blogg- oppskriften er overført til denne bloggen og er gjengitt  i dette  innlegget.)

Selv har jeg brukt basisoppskriften til mange forskjellige varianter.  Jeg bruker ikke lenger dette brødet som dagligdags frokostbrød om jeg kan si det slik -der har jeg funnet grovere brød som er mer som et vanlig dansk  rugbrød . Skal jeg ha noe ekstra, brød til noe middag eller rundstykker el lignende er denne grunnnopskriften  en høyaktuell kandidat.

Men la meg begynne med den orginale oppskriften som er slik:

3egg
75 gram smørost
1/2 dl fløte
110 gram malte solsikkekjerner
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
litt salt

Bland sammen og bre det utover en bakepapir – Stek v 175 grader i varmluft i ca 20 min.Jeg bruker ofte en liten ildfast form.  Brødet blir ikke stort -og ikke høyt men jeg deler det i ruter og deretter  som rundstykker og får dermed skorpe på hver skive.

Dette er en grunnoppskrift – til loff maler jeg sesamfrø og lager av det. Jeg syns og deigen blir litt løs,så jeg har gjerne litt mer mel i og slik at den er fastere.

Grunn ideen i denne oppskriften har også blitt til :

Foccasia

foccasia med ost

Hvitløksbaguett

Hamburgerbrød

Olivenbrød

Brødet har og blitt brukt til

Pizza

Bruchetta

Kyllingsandwich

 

Fremdeles dukker det opp ideer som egentlig har utspring i denne grunnoppskriften men som får litt andre tilsetninger og ingredienser

Nannah gjorde litt av en jobb da hun satt sammen brødet sitt.  Det er virkelig et brød som har vokst og endret seg, og inspirert mange av oss til lage vår egen variant av brødet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

4 kommentarer til “En deig, mange muligheter”

 1. Janicke - 11.10.2011 13:41

  så sant så sant 😀 Det er nydelig og det har blitt mange supre varianter! Fikk lyst på olivenbrød jeg nå.

 2. Frida - 11.10.2011 15:55

  Det er blitt mye moro ut av den solsikkeoppskriften ja! Jeg må få prøvd meg på de hvitløksbaguettene dine altså. Også skal jeg prøve å rote meg til å bytte ut linken i frokostrundstykkeinnlegget mitt, sånn at eventuell trafikk blir sendt til den nye bloggen din 🙂

 3. Pizza med kylling - beste lavkarbopizzaen jeg har spist på lenge! - 31.03.2012 22:36

  […] om dagen fant jeg en oppskrift på en alt-mulig-bunn hos Lavkarbo Gjort Enkelt. Veldig enkel oppskrift og den kan brukes til alt mulig som foccaciabrød eller hamburgerbrød. Men […]

 4. Ingunn Walsøe - 14.03.2021 20:19

  Hei. Jeg prøvde den oppskriften til hamburgerbrød. De ble knall gode. Men de. Ble veldig mørke, nesten mørkegrønne.Hva gjør du for å få dem så lyse. Ellers må jeg få takke for de fine oppskriftene

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.