Grov brød med cocosa

I det nye heftet med cocosa oppskrifter fant jeg et brød jeg gjerne villle teste ut.  Jeg er storfornøyd med det  grovbrødet jeg vanligvis spiser, men forandring fryder.  Jeg gjorde en liten endring i oppskriften, jeg bytte kesam med creme fraiche da den har litt mindre karbohydrater.

4 egg

1/2 boks creme fraiche

3 ss cocosa

2 ts bakepulver

45 gram (ca 1/2 dl ) sesanfrø

60 gram (ca 2 dl) kruskakli

50 gram (ca 1 dl) solsikkefrø

4 ss linfrø

1/2 ts salt

Pisk eggene lett, rør inn creme fraiche ig cocosa og bland inn det tørre.  Hell deigen i en form med bakepapir.  Jeg brukte en 1 1/2 lites form og måtte korte inn litt på den for å få ønket høyde på brødet.

Stek midt i ovn på 160 grader i 60 min (her brukte jeg 180 og 50 min ) Dekk brødet med litt bakepapir mot slutten av steketiden om det ser ut til å få for mye farge .  Avkjøl på rist.

ikke beste bilder jeg har tatt i disse, men hadde bare disse to

Det avkjølte brødet deler jeg i skiver og fryser ned med mellomlagspapir mellom hver skive for lett kunne ta ut det antall skiver jeg ønsker.  Brødet er ganske fettet og glatt når jeg deler det, men det er jo og ganske så ferskt. Jeg er litt usikker på om jeg har hatt for mye cocosa i deigen, jeg tok bare litt gode spiseskjeer med veldig myk cocosa.  De to skivene som jeg lar ligge til frokost neste dag er helt fine og ikke så «glatte» neste morgen, blir spennede se hvordan de som er fryst vil være.   Smaksmessig er det helt topp. Et brød jeg absolutt kommer til å variere med.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

3 kommentarer til “Grov brød med cocosa”

 1. maria - 09.09.2011 08:38

  Utrolig godt brød! blei en stor suksess i heimen 🙂 TAKK for at du deler!
  Ettersom du sa at det smakte litt mye cocosa, tok jeg bare en skje cocosa og to skjeer olivenolje- syns det blei perfekt!

 2. Makronella - 09.09.2011 09:46

  Så bra at dere likte brødet. Det var ikke så mye for smaken jeg lurte på cocosaen, men brødet mitt var veldig fett da det var nystekt. oljete å ta på liksom. Mye bedre skivene jeg tar ut av frysen nå.

 3. sigrunn - 04.11.2011 18:22

  Kansje det hjelper å smelte cocosaen først.
  Skal prøve det neste gang jeg baker.
  Bruker du den brune eller grønne.

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.