Nytt olivenbrød /foccasia

Jeg fikk en kommentar på olivenbrødet jeg har pleid lage at det var en veldig bitter smak og hun som kommenterte lurte på om det kom fra sesamfrøene .  Jeg har og noen ganger tenkt at -oi idag har jeg ikke vært så heldig med blandingen og med denne kommetaren begynte tankene svirre -kan jeg klare lage det på en annen måte.

Bladde litt bakover i bloggen og landet på lappene jeg lagde i sommer.  Fiberhusk er fiber og binder sammen om jeg lar det være hovedmel…… evt tilsetter noe mer …. og valget falt på bakepro -denne pakken som stadig står i hylla og som jeg egentlig bare har noe i mot fordi den må kjøpes på helsekost og ikke er en vanlig dagligdags vare fra butikken ….. (noen prinsipper er vist i ferd med å falle etter 2 år )

Søtningstoffene fra lappene måtte selvfølgelig vike når det skulle brukes som brød, oppskriften jeg kom frem til ble otrent slik:

4 egg

1 dl fløte

1/2 dl smeltet smør

2 ss fiberhusk(god skje med topp på)

2 ss bakepro

litt salt

Pisk sammen egg, fløte og smeltet smør.  Tilsett litt salt og fiberhusken.  Rør det sammen litt og la det svelle litt før bakepro tilsettes.  Begynn med en skje og se på konsisntensen før neste skje tilsettes.  Eggenes størrelse kan noen ganger gjøre at mengdene «mel» må endres litt.  Deigen skal være litt løs men ikke slik at den flyter utover.  Desom det er for flytende kan mer fiberhusk og /eller bakepro tilsettes

Ha så deigen ut på bakepapirkledd plate -mitt brød er ikke så høyt -jeg liker ha slike brød tynne, og det er ca 20×20 cm

Dryss litt grovt salt over , dytt noen oliven nedi, evt tomater og urter.  Jeg har forskjellig smak på hver halvdel av brødet, tross alt skal man eksperimentere så kan man gjøre det på flere måter 🙂

Stek ved 200 grader i ca 20 minutter, men følg med, tykkelse og ovn har litt å si for om det trenger kortere eller lengre tid.

Brødet oppbeveres i et kjøkkenhåndkle, ikke i plast

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

17 kommentarer til “Nytt olivenbrød /foccasia”

 1. Janicke - 26.08.2011 13:08

  mmmm..så fantastisk godt ut 😀 Har ikke bakepro..men kanskje jeg kan bruke noe annet av det jeg har…Takk for tips!!

 2. Makronella - 26.08.2011 13:10

  Huff ja , den bakeproen ….. den er et lite dilemma for meg. Damen på helsekosten dytta den på meg -og den ER grei men den er heller ikke vanlig vare liksom …..

 3. Annie - 26.08.2011 13:13

  Takk for gode oppskrifter 🙂
  Er det mat eller kremfløte du bruker når det står fløte i oppskriftene dine?
  man kan ikke bare ha mer fiberhusk istedenfor bakepro ? jeg vet ikke hva bakepro er jeg, men så slapp jeg å kjøpe 🙂

 4. Unni - 26.08.2011 14:30

  I boken «Bakeglede uten sukker» står det at man kan få tak i Bakepro på Coop. Jeg har ikke sjekket men har enkelt fått tak i det i helsekostbutikk. Kan også bestilles på nettet forskjellige steder. Jeg er veldig fornøyd med produktet og bruker det istedet for soyamel blant annet. Ellers så må jeg bare nevne at jeg er begeistret for siden din som er til stor inspirasjon!

 5. Makronella - 26.08.2011 15:11

  Jeg handler mye på coop butikker men har aldri sett bakepro der. Det virker som de fleste helsekostbutikker har det nå så det er letter tilgjengelig enn det var. Soyamel har jeg aldri brukt

 6. Makronella - 26.08.2011 15:13

  Annie det er kremfløte -fete varianter som gjelder i lavkarbo. Du kan nok bruke fiberhusk til jevne med -bare husk mengdene må justeres og det må muligens svelle litt . Finerhusk tykner rører og deiger veldig når det står litt

 7. Lille - 26.08.2011 18:00

  Tusen takk for at du deler…men, for oss heeeelt nybegynnere på dette…begynte i går…Hva er bakepro??

 8. Makronella - 26.08.2011 20:13

  Klipper og limer fra nettet :

  BakePro® er et spesialutviklet proteinpulver av myse (valle), for bruk i baking og annen matlaging. Det tåler steketemperaturer på opp til 200 grader uten at proteinkvaliteten forringes. BakePro® er ikke tilsatt søtstoff og har en helt nøytral smak.

  Kjøpes i helsekost butikker

 9. Silje - 26.08.2011 22:31

  Dette skal jeg definitivt prøve i morgen – hadde sikkert bakt i kveld hvis jeg hadde hatt BakePro :p

 10. Jannicke - 27.08.2011 11:55

  Dette må prøves! Jeg er veldig var på sesamfrø, spesielt når de er malt/kvernet. Lurer på om det bare er smaken eller om jeg er litt alergisk, kjennes litt ut som det klør bak i halsen. Veldig dumt, siden det brukes i mange brødoppskrifter. Prøvde det nye brødet fra funksjonellmat, og det var veldig bra, men kjente godt sesamfrø smaken, så det blir nok ikke kjøpt igjen.. Så det er flott med nye oppskrifter på brød uten sesamfrø:D Ser før meg at dette blir godt med litt soltørket tomat i!

 11. Heidi - 04.09.2011 13:16

  Noen som vet om mengden fiberhusk hvis man dropper bakepro..som jeg heller ikke har? Opplevde også den beske smaken fra olivenbrødet..som jeg bakte bare en gang, nettopp av den grunn. Men savner noe foccacialignende.

 12. Makronella - 04.09.2011 19:55

  Prøv med en ss fiberhusk til -la svelle noen minutter, er det for flytende tilsett liutt til. Fiberhusk vil trekke til seg mye fuktighet om det blir stående litt så det burde gå med bare det.

 13. Silje - 04.09.2011 23:00

  Fikk endelig laget dette i dag. Det hadde en litt mer svampeaktig konsistens enn olivenbrødet, men smakte skikkelig godt. Dette lager jeg helt klart igjen 🙂

  Jeg hadde på oliven, havsalt, timian og rosmarin.

  Venninna mi, som ikke går på lavkarbo, syntes det var så godt at hun måtte spise litt mer av det etter middagen, selv om hun var mett :p

 14. Gerd - 28.09.2011 22:59

  Bare et lite tips. Om man vil kjøpe Bakepro så lønner det seg å kjøpe dette på Gymgrossisten. Jeg pleier å kjøpe en stor dunke med dette når jeg er i Sverige – det blir mye billigere en å handle disse små posene på helsekost. Kan også bestilles fra Gymgrossisten.no.

  Flott og inspirerende blogg forresten 🙂

 15. Blåskjell med paprika, vårløk og koriander. | Lavkarbo gjort enkelt - 24.05.2012 10:18

  […] koke i 4-5 minutter for lokket tas av, det røres rundt forsiktig og veske helles av.  Server med godt brød  . Evt sammen med  reker, scampi eller andre […]

 16. Lavkafrbo Foccacia/Olivenbrød « Lavkarbo Oppskrifter - 15.10.2012 08:24

  […] resten av oppskriften her! oktober 15th, 2012 | Tags: lavkarbo, lavkarbo foccacia, lavkarbo olivenbrød, lchf, oppskrift […]

 17. Salat med grillet chevre | Lavkarbo gjort enkelt - 24.02.2015 16:40

  […] tynne brødskiver […]

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.