Kokostarteletter med mørk sjokolade

I vinter fant jeg en oppskrift i et blad som jeg klippet ut og ville prøve.  Den har blitt liggende uten at jeg har gjort noe med den, men nå hadde jeg plutselig et par eggehviter til overs og fant ut jeg ville prøve oppskriften.  Den kommer vel i kategori dessert / konfektkake.  Byttet ut sukker med sukrin fra orginalen og dermed ble den mye mer  riktig.

2 eggehviter
1/2 dl sukrin
1 dl kokosmasse

1 1/4 dl kremfløte
200 gram mørk sjokolade(minst 70%)

Sett ovnen på 200 grader.

Pisk sammen eggehvite sukrin og kokos – JEg valgte piske eggehvite og sukrin litt sammen før jeg hadde kokos i – Fordel det hele i 8 muffinsformer av aluminium smør de lett i bunn.  Jeg brukte det denne gangen men neste gang vil jeg prøve med sikikonformene vil tro de er lettere å få ut av formen da.
Sett de midt i ovnen og stek i 8 min La de hvile noen minutter etter steking.

 

 

 

Mens de steker kok opp fløte -ta av varmen og ha i sjokoladen som er brukket i biter.  Rør den inn til den er helt smeltet.
Fordel sjokoladen i formene og sett de i frysen i 10 -15 min

 

 

Server evt med et lite dryss kakao over, noen bringebær og blåbær -eller bare som de er.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

8 kommentarer til “Kokostarteletter med mørk sjokolade”

 1. Janicke - 28.03.2011 09:22

  Dette så godt ut 😀 Elsker kokos og elsker sjokolade!!

 2. Anonymous - 28.03.2011 10:46

  Åhh NAM! Dette så jo utrolig godt ut! 😀 Må testes.

 3. Frida - 28.03.2011 13:30

  Nam! For en fin måte å bruke alle disse tilovers eggeplommene jeg har liggende hele tiden. Takk takk for fin oppskrift 🙂

 4. Line - 28.03.2011 17:33

  Å, dette så godt ut! Og så enkelt 🙂 Må testes ut til helgen merker jeg 🙂

 5. Makronella - 28.03.2011 19:45

  JA disse var knallgode – har nettopp testet en som har lagt i frysen siden de ble laget( sist helg ) – tåler det helt utmerket -det er jo kjekt å vite at man kan ha ferdige i frysen -ta opp før man lager kaffen 🙂

  Men Frida -eggehviter 😉 ikke plommer …..

 6. shox sko - 27.07.2011 11:00

  looks very delicious!!

 7. Ranveig - 25.08.2011 14:55

  Disse ER utrolig gode! Takk for oppskriften 🙂 Jeg tilsatte også litt sterk kaffe og vanilje i sjokoladen.. Mmmm..

 8. Jeanette - 09.09.2011 21:08

  Jeg lagde de i kveld og de smaker utroooolig godt..jeg elsker kokos 🙂 Jeg hadde bare papirformer men jeg smurte de litt med Cocosa og fikk de hele ut. Disse skal lages flere ganger.

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.