Bakte neper

Savner du bakt potet ?  Da kan løsningen være å erstatte den med bakt nepe.

Ideen fikk jeg da jeg hadde fått noen fantastiske neper i hus.  Jeg letet rundt etter bruksområder og så mange steder var den foreslått som erstatning for potet.  Ettersom det var litt god størrelse på et par av nepene fant jeg ut hvorfor ikke prøve.

Jeg liker å lage mat men er ikke nødvendigvis den mest tålmodige alltid, Jeg kom sent i gang med middagen og ville prøve bakt nepe.  Da tok jeg i bruk samme metode som når bakte poteter tok for lang tid : Mikroen

Men først rens stilkene fra nepen med en liten spiss kniv, skjær og bort den lille stilken under.  Kutt et kryss med skarp kniv i toppen av nepen, der stilkene satt.  Legg nepene på en tallerken og sett de i mikroen på full effekt i 5 minutter( for to )  eller til de er møre når du stikker i de.

Pakk hver nepe i folie og hold de var i oven eller på grill om ikke resten av maten er ferdig.

Ved servering kutt et kryss i folien -press nepen litt sammen og ha i smør eller rømme og nyt sammen med grillet kjøtt eller fisk.

Neper har 4,7 gram karbohydrat og kan derfor nytes av og til selv om den vokser under jorden.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

4 kommentarer til “Bakte neper”

 1. bente - 27.07.2011 10:53

  men var det godt??

  jeg lagde meg forresten avocado igår med seterrømme, litt sitronkryst og lodderogn – veldig veldig godt

 2. Jeanett - 27.07.2011 11:41

  Hva kan nepe-smaken sammenlignes med? Jeg innbiller meg liksom litt reddiksmak?

 3. Jeanette - 27.07.2011 18:01

  Jeg har litt «frykt» for neper! Jeg pleide å spise neper rå før, helt til den dagen jeg oppdaget larver inni nepen da jeg hadde spist halvparten av den. Har ikke spist nepe siden! Uff, det var fryktelig ekkelt.. Håper ikke du får en slik opplevelse 😉

 4. Makronella - 31.07.2011 16:08

  Dette var kjempegodt, Neper er mye mildere i smaken enn redikker……. Håper og jeg slipper finne larver i nepene – spiste mye neper tidligere men har ennå ikke opplevet det

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.