Appelsinmarinert kyllingfilet

Før helgen kom det inn en stor pose med appelsiner i huset.  En på utsent handletur fikk sååå lyst på appelsin og tok med litt for mange -Ikke var de visst spesielt gode heller, så jeg tenkte jeg kanskje skulle prøve bruke de til noe, og første offer ble kyllingfiletene som skulle bli middag.

1/2 dl olje i et beger
Press saften av en appelsin -lurt å vri en gaffel rundt i appelsinkjøttet mens en klemmer halve appelsiner.
1 ss estragon.

 

Bland dette sammen og hell det i en plastpose med kyllingfiletene, Lukk posen og la det hele ligge 2-3 timer eller lengre.

 

Jeg vil ha kyllingfiletene i en form med grønnsaker og legger disse i en smurt form – i dag bruker jeg følgende :

Brokkoli (ikke for store biter)
løk
purre
sopppaprika
sukkererter (disse ligger igjen etter sønnen -det er 5-6 gram karbohydrat i disse, så jeg finner ut at jeg overlever de få som ligger i posen.  )
Et par gode klatter med smør og inn i ovnen på 175 grader.

 

Mens dette får begynt å godgjøre seg i ovnen tar jeg kyllingfiletene ut av marinaden, lar det meste av vesken renne av på kjøkken papir før jeg bruner de i en stekepanne med smør.  Deretter legges de oppå grønsakene i ovnen.  Pannen kokes ut med litt vann og fløte og det hele helles over formen.
La det stå til grønsakene er møre og kyllingen gjennomstekt .  20 -30 min

 

 

 

Litt lite smak av appelsin i kyllingen -mulig jeg skulle droppet oljen -eller hatt lengre tid ……  vel det som er med marinering, skjelden samme resultat to ganger -iallefall ikke her som jeg slumper vel mye med ingrediensene 😉

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

7 kommentarer til “Appelsinmarinert kyllingfilet”

 1. Frida - 02.03.2011 16:16

  Åh, synd at det ble lite appelsinsmak. For det hørtes jo bare såå godt ut. Kanskje man skulle prøvd uten olje ja. Men retten så jo uansett god ut da! Selv uten appelsinsmak.

  Og harrusett for en fin utskriftskanpp du har da gitt! 😉

 2. Makronella - 02.03.2011 18:29

  JA skal prøve dette igjen -med bare appelsiner uten olje .

  He he, ja jeg har knallfin utskriftsknapp – fikk hjelp av en grei blogger 🙂

 3. Trine RJ - 02.03.2011 18:43

  Hei.
  Min erfaring er at appelsin gir lite smak i marinader. Tror du bør satse på skallet for å få mest mulig appelsinsmak, og da tror jeg oljen i marinaden bare er til hjelp siden det jo er de aromatiske oljene i skallet som har smak. Riv eller skrell tynt bare det gule appelsinskallet og ha det i marinaden neste gang. Blir sikkert bra 🙂

 4. Makronella - 02.03.2011 21:03

  At jeg ikke tenkte på det med skallet, Trine, bruker jo skall til andre ting som skal ha smak -som feks den marinerte osten…. Takk skal du ha, det skal prøves neste gang 🙂

 5. Janicke - 03.03.2011 09:10

  Det så kjempe lekkert ut med eller uten appelsinsmak. Kanskje det blir mer av å marinere over natten også 😀

 6. Rosalita2011 - 05.03.2011 16:13

  Tenkte jeg skulle ha dette til middag i dag 🙂 Men jeg tok mere olje i og saften av 3 appelsiner.

  2 stk fedd hvitløk, og litt flere krydder 🙂

  Hvilken temp i stekeovnen bruker du?

 7. Makronella - 06.03.2011 14:42

  Sikkert litt sent svar -men bruker 175 grader på ovnen (står i teksten )
  Spennede med en annen måte å marinere på -Hvordan ble resultatet ??

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.