Fiskegryte med tomater og kapers

Det går mye i fisk her om dagen – og i denne måneds » Tara » fant jeg en fiskegryte jeg ville prøve.  I opprinnelige oppskrift sto Hoki.  Jeg kjenner ikke den fisken og ikke fant jeg den heller.  Der jeg var for kjøpe fisk hadde de hel lofotsskrei på tilbud -så godt at jeg tok med den største de hadde hjem.  Tror det er første gang jeg har filetert en skrei, men ikke noe problem når det er den størrelsen på de.  et par porsjoner med fisk gikk i frysen og resten gikk til denne retten

Ca 600 gram fisk
havsalt
1/2 dl kapers
olivenolje
1 gul løk hakket
2 fedd hvitløk hakket
2 kryddermål tørket chiliflak (jeg brukte en ts knust chili/samba olek )
400 gram cherrytomater
fiskekraft (jeg har jacobs fiskekraft bruker halve boksen)
100 gr babyspinat

Skjær fiskefiletene i passe stykker, strø over havsalt

 

Stek kapersen i litt olivenolje.  La de rene av seg på kjøkken papir.  Fres løk og hvitløk i olje, tilsett chili tomater og fiskekraft, kok det sammen under lokk.

 

Ha i godt skylt spinat og smak til med salt og pepper.

 

Ha til slutt i fisken og kok på svak varme til den er gjennomtrukket -5-10 min.  Drypp litt god oliveolje over fisken og strø med kapersen.

 

 

Utrolig gode smaker sammen – og en utrolig god duft under tilberedingen,  jeg fikk stadig tanken : hvordan ville det være å dampe blåskjell i denne basen (før fisken) så mulig det må testes ut mot sommeren 😉

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

5 kommentarer til “Fiskegryte med tomater og kapers”

 1. Frida - 28.02.2011 21:01

  Digg oppskrift Makronella. Nå ble jeg sulten. Og jeg som egentlig bare skulle innom og si i fra at jeg har lagt inn en forklaring til deg på html-kodinga på den utskriftsknappen inne på kommentarfeltet på bloggen min 😉

 2. Makronella - 28.02.2011 23:33

  Iler til din blogg og leser 😉 Takk
  Og denne oppskriften var skikkelig digg -kapersen ble veldig anderledes enn jeg trodde -nam….

 3. Janicke - 01.03.2011 22:57

  Å dette var en super oppskrift 😀 Kapers er noe jeg har brukt lite så dette må jo testes!!

 4. Jan Henrik - 06.03.2011 17:59

  Jøss. Dette var digg.
  Brukte hønsekraft og brokkoli da jeg ikke hadde spinat og fiskekraft.

 5. Makronella - 07.03.2011 14:33

  Godt det faller i smak, den ble godt likt her i huset også 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.