«Pasta» salat på lchf-vis

Pastasalt er noe jeg ofte lagde og som jeg har savnet.  Men jeg har tenkt litt på hvorfor ikke bruke squash også her, og omsider fikk jeg prøvd det ut.  Lagt fra siste gang denne lages for dette var virkelig snaddermat.  Man kan bruke den salaten man har tilgjengelig eller liker.  Jeg brukte hjertesalat denne gangen og syns den fungerte utmerket.  Den ga litt sprøhet og spenst til retten.

Mengden jeg lagde i dag var nok til tre personer som en grei sommerlunsj.

 

1 stor squash

pesto

1/2 rødløk

1 paprika

1,5 -2 hjertesalat

cherrytomater

sorte oliven

fetaost

2 vårløk

gårspølse eller annen spekepølse.

Del salat, skjær løk paprika vårløk i tynne skiver,

Skrell squashen og del den.  Jeg brukte ostehøvel og strimlet rundt til jeg kom inn til kjernen.  Det går helt sikkert greit å bare dele den og skjære tynne skiver, bare husk å fjerne frøene i midten.  Disse avgir mye veske og det trengs ikke.   Surr squashen i smør i en stekpanne på middels varme til den er myk.  Bland inn et par skjeer med pesto og ha det over i et fat.

Stek pølsen til den begynner bli sprø.

Legg salaten  i bunnen av et vid skål, legg over ca hjalvparten av løken, parikaen og vårløken.  Fordel squashen utover, og ha resten av løken, paprikaen og vårløken over. Stikk pølsebitene inn i salaten og ha over cherrytomater oliven og feta.

Serveres straks med feks foccacia .

Smakfull og god salat som metter godt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

2 kommentarer til “«Pasta» salat på lchf-vis”

  1. coffee in a cup - 04.08.2011 14:43

    saa godt ut! den maa jeg proeve 🙂

  2. Linn - 10.09.2011 02:14

    Heisann 🙂 Ser du savner pasta. Dt gjorde jeg også, helt til jeg fant dreamfield pasta! er lavkarbo pasta som smaker AKURATT som vanlig pasta 🙂 🙂 Jeg bestilte på:

    http://www.lavkarbo-torget.no/index.php?do=cat&category_id=3

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.