Sprengt torsk med sellerirot

Så annonse fra en butikk her en dag at de hadde sprengt torsk på tilbud og måtte bare av sted å få tak i det.  Utrolig lenge siden vi har hatt det,  Faktisk ikke siden siden jeg begynte på lavkarbo så utfordringen denne gang var tilbehøret – poteter og gulrøtter pleide være fast følge, men det går jo ikke nå lenger.
Etter fiskebutikken hadde jeg en tur via innvandrer butikken «min » og der fikk jeg blandt annet hel sellerirot -og noen fantastisk vårløk, så disse ble innlemmet i middags planene.

Torsken legges i kokende vann- ha gjerne noen dråper edikk i vannet, dette gjør fisken ekstra hvit i kjøttet – gi det hele et oppkok og trekk deretter gryten til side for videre trekking i 5-6 minutter

 

Sellerirotmos har vist seg å være godt til fisk tidligere, så det ble laget.

 

Sellerien koker i fløte, moses m stavmikser når mør.

 

Vårløkene ble delt i 3 og gitt et minutt i kokende vann.

Siste, og som prikken over » i’en » er eggesmør.  Hardkok 4 egg, og del de i små terninger – smelt smør og bland egg og finhakket persille i det smeltete smøret og bland det forsiktig.

 

Eggene og vårløken gir farge til et ellers «hvitt» måltid – Fantastiske smaker sammen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

2 kommentarer til “Sprengt torsk med sellerirot”

  1. Janne - 17.02.2011 15:32

    Dette så fantastiskt godt ut!

  2. Frida - 17.02.2011 20:57

    Oooohh! NAM! Jeg har heller ikke spist sprengt torsk på evigheter. Sikkert flere år siden sist. Skjønner ikke hvorfor. Og nå har jeg fått et spark i baken, for dette ble jeg sulten av å lese-

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.