Favoritter fra bloggen

Jeg har brukt litt tid i sommer til å kikke gjennom bloggen og hente frem «gamle » oppskrifter.  Noen av oppskriftene mine bruker jeg oftere enn andre.   Når jeg satt slik og bladde fant jeg ut at jeg skulle lage en liste med mine ti favoritter …… men mens jeg holdt på med dette dukket nye ideer og innlegg opp så det endte med 12 favoritter.

Listen finner dere under her med link til innleggene.  En oppskrift legger jeg imidlertid ut her. Grovbrødet som jeg opprinnelig fant hos Lilalife.   Jeg tror det må være en av mine absolutt favoritter.

Mange klager på at brød bare smaker egg – det syns jeg ikke er tilfellet med dette brødet – det er mange egg i det, men jeg tenker dansk solsikkerugbrød når jeg spiser det.   Jeg har prøvd mange forskjellige brødoppskrifter, flere som har vært gode, men når de samtidig trigger» jeg vil ha mer » og jeg fort blir sulten igjen fungerer det ikke for meg.

Her er først brødoppskriften -deretter kommer favorittliseten -i allefall så langt i blogg – tilværelsen min, flere kan komme til etterhvert som tiden går

Grovt brød. 

1 beger cottage cheese

7 egg

½ ss salt

80 gr kruska kli

120 g linfrø

200 g solsikkefrø

Cottage cheese, egg og salt blandes godt i hurtigmikser eller med stavmikser slik at cottage cheese ‘n blir glatt . Ha i resten av ingrediensene.

Røren helles i form, 1, 5 liter, og dekk formen med bakepapir.

Stekes i 2 timer på 190 grader på nederste rille

Når brødet er avkjølt pleier jeg dele det i tynne skiver, og fryse det ned med mellomlagspair mellom skivene.  Da er det lett å ta opp det antall skiver en trenger.

 

Har man ikke tatt ut brødskiver tidlig nok så de rekker tine er følgende måte super :  To skiver  på dobbelt tørkerull papir i 30 sekunder på hver side i mikroen.

FAVORITTER:

Grovbrød -rugbrødlignende 

Kokostarteletter

foccasia /olivenbrød

Ostekjeks

Meatza

Fylt kyllingfilet  med Brie eller mozarella

Fiskesuppe

Fiskepakke

Tapas

Scuash  pasta

parmesangratinerte asparges

gorgonzolasaus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

24 kommentarer til “Favoritter fra bloggen”

 1. Ellen Kristin - 10.08.2011 12:11

  Aaahhhh – en favorittliste -akkurat det eg trengte 🙂 Prøver å leve et lavkarboliv men sleit lenge med å finne mat som vi likte og ville lage igjen – helt til eg oppdaga bloggen din 🙂 Tusen takk for masse deilige oppskrifter som har hjulpet oss til å klare å holde oss lavkarbo – og vil klare den enda ei stund framover 🙂 Og ei favorittliste MÅ jo berre likes og lagres med en gang 🙂

 2. Makronella - 10.08.2011 12:24

  Takk for fine ord -hyggelig å være til inspirasjon. 🙂

 3. Anne - 16.08.2011 09:29

  Dette brødet er genialt, har bakt det selv nå et halvt år og er det eneste lavkarboalternativet jeg har funnet som faktisk smaker BRØD!

 4. Janne - 21.08.2011 14:03

  Har prøvd denne oppskriften pluss to andre som ligner (med mye egg og frø osv.), men det blir ikke bra. Jeg får en 1 cm tykk stripe av «omelett» i bunne av brødet og det smaker ikke godt. Ellers er brødet kjempegodt så jeg er skikkelig lei meg for dette. Følger alle oppskrifter til punkt og prikke og forstår ikke hva jeg gjør feil. Alle andre later til å få det til. Sukk! Noen som har hatt dettte problemet og har tips?

 5. Makronella - 21.08.2011 14:17

  Første tanken som faller meg inn er om du har rørt det hele godt nok sammen -helt fra bunn av i bollen liksom – har aldri vært borti den problemstillingen så har ikke store problemløsningen å bidra med

 6. Silje - 21.08.2011 18:04

  Jeg tror jeg har funnet en ny brødfavoritt! Dette ble nydelig, og passer perfekt til meg som er så glad i grovbrød.

  Jeg hadde litt problemer med å få CC-en klumpefri, så neste gang venter jeg med å ha eggene i til etterpå. Ikke at det hadde noe å si for smaken 🙂

 7. Janne - 24.08.2011 17:15

  Makronella: Jada, jeg har rørt til jeg så mannen med ljåen omtrent! Leser og leser og finner ingen andre som har hatt et slikt problem. Så da er det vel bare meg, da ..
  Glemte å si i forrige innlegg at du har en veldig god og nyttig blogg, besøker den jevnlig. Tusen takk for at du deler!

 8. Makronella - 24.08.2011 17:18

  Silje: Så bra det faller i smak -jeg kjører stavmikseren en runde over egg og cottage cheese, da pleier den bli jevn

  Janne : Så merkelig -HAr du veldig store egg ? at det blir mye egg liksom ….. ikke hørt om andre med samme prøblem så vet ikke helt hva jeg kan foreslå ……..

 9. Grov brød med cocosa | Lavkarbo gjort enkelt - 01.09.2011 09:16

  […] cocosa oppskrifter fant jeg et brød jeg gjerne villle teste ut.  Jeg er storfornøyd med det  grovbrødet jeg vanligvis spiser, men forandring fryder.  Jeg gjorde en liten endring i oppskriften, jeg bytte […]

 10. Lena - 01.09.2011 22:22

  Hei, pleier du å knuse/hakke store frø som solsikkefrø? Dette brødet vil jeg prøve å lage!

 11. Makronella - 02.09.2011 09:07

  Nei jeg pleier ikke gjøre det, men vil tro det går greit om en feks kjører de et par runde i foodprosessor om en vil ha mindre frø.

 12. Idun Nordang - 05.09.2011 10:04

  Prøvde dette brødet i går, det var HIMMELSk fikk ikke noen av problemene som folk ovenfor har skrevet om, men brukte min blender.. å bare rørte frøene inn for hånd…
  Dette er ett veldig godt å mettende brød.. absolutt min favoritt.. ble stapp mett av 2 skiver…

  Tusen takk for at du prøver å deler dine og andres oppskrifter med oss 🙂 Tusen tusen takk

  Idun

 13. Lena - 07.10.2011 20:35

  Det holder seg vel noen dager uten å fryses også? Kanskje best å oppbevare i kjøleskap? Har endelig bakt det nå, det ligger til kjøling!

 14. Makronella - 08.10.2011 17:39

  Jeg har nettop spiset siste brødskive fra en pose som lå i brødskuffen i en uke ….. like god – brød i kjøleskap er jeg ikke glad i så det har jeg aldri prøvd 😉

 15. Nytt år, nye muligheter. I am back on track! | linusverden - 02.01.2012 21:52

  […] Lavkarbo Brød, oppskriften finner du her […]

 16. GK - 28.02.2012 22:11

  Har du prøvd å lage denne som foccacia i en ildfast form? Lurer på å lage denne i morgen og lage den slik. Steketiden vil vel da bli mindre siden det blir tynnere? Hva vil du tippe? Setter stor pris på svar 😀

 17. Makronella - 01.03.2012 09:54

  GK
  Ikke denne groveste har jeg lagd som foccasia -det syns jeg blir for grovt (etter min smak) -det er som et danskt rugbrød i konssitens……. prøver du kom gjerne med tilbakemld om resultat -steketiden kan nok sikkert halveres om du lager det mye flatere- vanskelig si nøyaktig hvor mye men halparten -eller starte med 45 min om du har det vedlg flatt
  Er oppskrift på mer trad forcassia i bloggen.

 18. GK - 01.03.2012 11:39

  Den er i ovnen nå. Er vel 2 cm tykt ca. Det er det første brødet jeg har kommet over som virker enkelt å lage, og ikke er mye fløte eller smør i. Jeg skal gi tilbakemelding om en time eller to 🙂

 19. GK - 02.03.2012 00:52

  Den ble veldig god syns jeg. Jeg hadde ikke vekt, men brukte en detaljert dl-mål istedet. Brukte bare 1 time på å steke ferdig og skivet det da opp. Jeg deler skivene i 2 slik at de blir tynnere når jeg skal spise. Brukt de som hamburgerbrød i dag, og det var i allefall godt 🙂

 20. Makronella - 02.03.2012 09:17

  Så bra da, altid kjekt med nye måter å bruke oppskriftene 🙂

 21. Makronella - 01.04.2012 11:50

  I dag lager jeg ny porsjon av dette brødet – Janne som kommenterte litt opp på siden her får en omelettlignende bunn på brødet, og i dag opplevde jeg det samme. Jeg reagerte på at deigen virket veldig blot -at det var mye egg i den og jeg tror dette kan være grunnen. Eggene i dag var veldig store så jeg skulle nok redusert med et egg. Er det andre som opplever det kan det muligens lønne seg å bare bruke 6 egg isteden for 7 dersom det er store egg.

 22. Christiane - 23.09.2012 21:42

  Hei! Er veldig spent på dette brødet og har ønsker om å prøve det ut!! MEN jeg går på ketolyse, så lurte litt på hvor mange Karbo det er i dette brødet?:)

 23. Jane - 23.05.2017 23:04

  Hei 🙂
  Jeg må bare si at jeg har totalt forelsket meg i bloggen din! Det blir så enkelt med LFHC når jeg kan hente ideer her.
  Imponerende jobb du har gjort her!

 24. Kari Glemmestad - 15.07.2018 10:31

  Som helt fersk på lavkarbo-området fant jeg denne oppskrifta og dermed LØSNINGEN. Tusen takk for oppskrifta! Jeg er et brødmenneske – som må ha «normale» ingredienser for å kunne gjennomføre en kostholdsendring. Dette blir vellykket hver gang – og SÅ lettvinte lage! At det kan deles I tynne skiver – som henger sammen – gjør at jeg kan spise to skiver og dermed variere pålegg – og bli mett. Og det er enkelt å variere- min favoritt er pr nå å bytte ut litt av frøene med hasselnøtter, tilsette en god slump basilikum og soltørkede tomater. Snadder 🙂
  Forøvrig mange andre gode oppskrifter her!!

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.